sursa foto:  radiovacanta.ro

Lovitură de teatru în dosarul „Colectiv”! Ce se va întâmpla cu procesul

Procesul Colectiv se reia, la aproape trei ani de la tragedie şi la un an şi jumătate de la primul termen.

Judecătorul care i-a audiat pe cei trei patroni ai clubului s-a pensionat în vară. Acum, întreaga procedură – inclusiv audierea celor trei – se va relua cu un nou magistrat.

Valeriu Mihail Terceanu, judecătorul care se ocupa de dosarul Colectiv, s-a pensionat pe data de 3 septembrie. La precedentul termen din dosarul Colectiv, cel din 10 septembrie, Tribunalul Bucureşti nu a reuşit să desemneze un alt magistrat care să preia dosarul Colectiv, astfel încât procesul a fost amânat pentru data de 22 octombrie.

Amânarea procesului i-a nemulţumit pe părinţii tinerilor decedaţi în urma incendiului de la Colectiv, unul dintre aceştia, Jean Chelba, declarând că „toată lumea este cu nervii la pământ”.

„Suntem foarte indignaţi şi supăraţi, am ajuns la capătul răbdării. Nu se poate aşa ceva. Sunt cel care, acum un an şi ceva, am strigat judecătorului să nu iasă la pensie. Ne-a făcut, cred, în ciudă. În luna iunie a depus actele şi nu ştiu ce s-a întâmplat, trebuia semnat decretul mai devreme. Preşedintele nu ştiu dacă şi-a făcut în totalitate treaba. Poate era pe bicicletă şi nu avea creion la el să-i semneze. De abia de o săptămână şi ceva a anunţat. Deocamdată, nu există complet de judecată şi niciun judecător care să preia acest caz. Toată lumea este cu nervii la pământ, se apropie 30 octombrie, se fac trei ani. Nimic nu s-a întâmplat. Sper ca să nu se întâmple ca în dosarele Revoluţiei şi Mineriadei. Eu zic să nu ne aducă în starea în care să ne facem singuri dreptate. Îşi bat joc de noi. Nu au fost în stare să pună un judecător, mi se pare impardonabil. Suntem la capătul puterilor, suntem foarte indignaţi. Sunt la limita răbdării, mai ales părinţii. În numele lor vorbesc, dar şi al supravieţuitorilor. Acolo e mai mare bătaia de joc. Aţi văzut termenul – 22 octombrie. Ce or fi făcând în timpul ăsta? Nu înţeleg. Cu acest dosar, de trei ani de zile, plimbat, zeci de termene de amânare, pentru mine este de neacceptat”, a spus Jean Chelba, la ieşirea din tribunal.

„Sunt 3 ani de la Colectiv și nu avem nicio lege pentru autorizații. Nu avem nicio politică pentru a autoriza construcțiile, se construiește haotic, fiecare face ce vrea. Cu o simplă șpagă poți construi orice, oriunde. După 3 ani de la Colectiv, nu avem niciun proces început, avem judecători care calcă în picioare memoria copiilor noștri, niște procurori care și-au bătut joc. Pe 22 octombrie e următorul termen dat în speranța că un judecător va accepta să preia dosarul. Vom intra în 2019 făra ca dosarul Colectiv să intre într-un proces normal. Cum vrem să răspundă oamenii din primării când judecătorii și procurorii nu își fac treaba? Nimănui nu îi e frică de nimic, sunt foarte neîncezător. Uitați-vă ce nebunie e în justiție. Avem un partid care a câștigat puterea totală în țara asta, puteam face ce legi doream, dar să fie constructive, nu să ne învârtim în jurul unor legi care să scape infractorii”, a declarat Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv, la Digi24.

În aprilie 2016, dosarul Colectiv a fost trimis în instanţă de Parchetul General, iniţial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul Bucureşti.

După mai multe termene de amânare, judecătorul Mihail Terceanu reuşise să înceapă judecarea pe fond a dosarului, fiind audiaţi cei trei patroni ai clubului Colectiv.

În dosarul Colectiv au fost trimişi în judecată patronii clubului – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu; Daniela Niţă – patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niţă (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist), precum şi persoanele juridice SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

De asemenea, au fost trimişi în judecată fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajaţi din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu – şef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminiţa Ganea – consilier superior, Ramona Sandra Moţoc – referent superior, ambele în cadrul aceluiaşi serviciu, dar şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, potrivit romaniatv.ro

Modificare-cheie în noua Lege a pensiilor-Mii de persoane vor fi obligate să meargă la medic

S-a aflat! Cât de bogat era Ilie Balaci, legendarul fotbalist decedat duminică – Sumele colosale care i-au intrat în conturi

Angi Șerban a spus tot! Ce a pățit celebra protestatară #Rezist

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare