sursa foto:  digi24.ro

Lovitură pentru Liviu Dragnea! I-a fost luată Insula Belina și Brațul Pavel. Au revenit în administrarea Apelor Române

Potrivit unui comunicat al Administrației Naționale Apele Române, procesul verbal de predare-primire a brațului Pavel și a insulei Belina a fost semnat, iar acestea trec în administrarea statului.

 

 

„Ca urmare a Hotărârii nr. 943 din 27 noiembrie 2013 privind transmiterea unor părţi de imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale <Apele Române> în domeniul public al judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, precum şi darea în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman a unor părţi de imobile aflate în domeniul public al statului şi administrarea Administraţiei Naţionale <Apele Române>, precum și a Hotărârii Consiliului Județean Teleorman nr. 135/2018, în data de 20 mai 2020, s-a semnat Procesul verbal de predare-primire prin care bunurile denumite generic Brațul Pavel și Insula Belina revin în domeniul public al statului și, pe cale de consecință, în administrarea A.N. <Apele Române> (ANAR)”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, ANAR va face toate demersurile pentru înregistrarea proprietății statului în evidențele instituțiilor competente.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că insula Belina și brațul Pavel revin în administrarea statului. „Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a insulei Belina și a brațului Pavel”, a afirmat premierul.

Insula Belina a făcut obiectul unui dosar instrumentat de DNA.

„În anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Citește și:

Totul a fost o mascaradă! Încătușarea de Kaufland a fost regizată de adepții lui Gregorian Bivolaru

Noi vouchere pentru angajați! Unde le-ați putea folosi

Vechea gardă a lui Florian Coldea, mișcare în plină stare de urgență! Cum ar fi forțat mâna actualei conduceri a SRI

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare