sursa foto:  Facebook.com

Lucian Bode a luat primele măsuri după crimele din Onești: Demiteri pe bandă rulantă la IPJ Bacău

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat înlocuirea din funcție a inspectorului șef al IPJ Bacău și a adjunctului acestuia, precum și a șefului Poliției Onești și a adjunctului său, în urma dublei crime comise acest oraș.

 

”Cel mai greu de acceptat este că, în urma unor intervenţii ale unor structuri ale MAI nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a afirmat ministrul.

Cu privire la implicarea IPJ Bacău – ”La comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unităţii care  s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului”, a precizat ministrul.
Conducerea IPJ Bacău nu a valorificat toate datele pentru a se aloca resurse multiple, a acuzat Lucian Bode.
Cu privire la modul de implicare a Poliţiei Municipale Oneşti, ministrul a afirmat că a fost ignorat trecutul autorului, iar reclamaţiile şi ameninţările anterioare nu au fost documentate corespunzător.
Conform lui Bode, comunicarea cu autorul, înainte de sosirea negociatorului, a fost  defectuasă, ceea ce a contribuit la accentuarea stării de irascibilitate.
”Măsurile dispuse la faţa locului au fost deficitare. Conducerea Poliţiei Oneşti nu a tratat corespunzător solicitările negociatorului”,  a mai precizat ministrul.
De asemenea,  Bode afirmă că forţele au avut în dotare echipamentul necesar gestionării unei astfel de situaţii.
”Principala deficienţă constatată a fost relaţionarea defectuoasă dintre factorii de comandă”, a conchis ministrul de Interne, conform news.ro.
Ministrul a dispus:
1. Sesizarea unităţii de parchet pentru neglijenţă în serviciu.
2. Sesizarea unităţii de parchet cu privire la modul de soluţionare a plângerilor depuse anterior.
3. Înlocuirea din IPJ a inspectorului şef şi a adjunctului.
4. Inlocuirea şefului şi adjunctului Poliţiei Oneşti.
Luni seară, conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment.
Luni, un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti care i-a aparţinut şi pe care l-a pierdut, iar după câteva ore i-a înjunghiat, ambii murind în urma rănilor suferite.
Agresorul a fost împuşcat în picioare de către poliţişti, fiind în continuare internat în spital.

Citește și:

SURSE S-ar trage sforile pentru numirea unui nou șef al Poliției Române! Vine pe filieră PNL

EXCLUSIV Radiografia cazului crimelor din Onești! Ce l-a împins pe bătrânul de 68 de ani să ucidă cu sânge rece

Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare