Lucruri cheie pentru a alege cea mai bună ladă frigorifică

Există multe tipuri de congelatoare, dar cu siguranță cele mai solicitate și preferate de utilizatori sunt lăzile frigorifice, deoarece sunt versatile și încăpătoare. Totuși, dacă nu ești convins, iată câteva lucruri de știu.

Astăzi venim cu un mic ghid, astfel încât să poți alege, ca întotdeauna, cel mai potrivit congelator, cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și se potrivește cel mai bine stilului tău de viață. 

Ce tip de congelatoare putem găsi pe piață?

În ziua de astăzi, pe piață putem găsi două tipuri de congelatoare: lăzi frigorifice orizontale și lăzi frigorifice verticale. Primul tip reprezintă congelatoarele auxiliare de care am putea avea nevoie ca ajutor, în cazul în care avem multă mâncare de depozitat. Al doilea tip, cel vertical, reprezintă congelatoarele pe care le putem plasa în spații mici.

Lada frigorifică verticală

Practic, acesta este un tip de ladă frigorifică care seamănă mult cu un frigider, este verticală și organizarea sa este aceeași. Este un congelator vertical alungit, dacă îl deschidem putem vedea rafturi care ne vor permite să ne organizăm corect mâncarea.

Le putem găsi înalte sau mai scunde, dar cu o amprentă la sol mai mică, pentru a putea fi depozitate în orice bucătărie.

Ladă frigorifică orizontală

O astfel de ladă frigorifică este de obicei deschisă în sus, adică ca și cum ar fi un portbagaj, este extrem de utilă, de obicei congelează foarte bine și cantități mari de mâncare și este într-adevăr practică, deoarece putem vedea toată mâncarea de sus. 

Acest lucru ne va permite să avem o viziune globală asupra a ceea ce avem în lada frigorifică și, de asemenea, ne va ajuta foarte mult atunci când organizăm toate produsele pe care vrem să le păstrăm în el. 

Putem găsi acest tip de frigorifică cu consum redus de energie, perfect pentru a menține factura de energie electrică mică.

Capacitatea acestui tip de ladă frigorifică este de obicei mai mare decât cea a unei lăzi frigorifice verticale, deoarece, fiind orizontală, are mai mult spațiu util. Cu toate acestea, va trebui să ținem cont și unde să o amplasăm, deoarece ocupă mai mult spațiu decât o ladă frigorifică verticală.

Te rugăm să reții totuși următorul lucru: lăzile frigorifice verticale tind să aibă mai multe probleme la congelarea multor alimente proaspete simultan. Acest lucru depinde și de puterea și de modelul lăzii pe care o avem.

De ce lucruri trebuie să ținem cont înainte de a ne cumpăra o ladă frigorifică?

Iată câteva detalii de care ar trebui să ți cont atunci când cumperi o ladă frigorifică pentru casa ta:

Organizarea internă a lăzii

Iluminarea interioară este esențială, pentru a putea vedea bine conținutul lăzii frigorifice. În cazul lăzilor verticale, te ajută să ai sertare transparente pentru a vedea conținutul. În cazul lipsei de sertare, lumina și spațiul ne ajută să organizăm totul.

Capacitate lada frigorifică

Capacitățile lăzilor frigorifice orizontale sunt cuprinse între 100 și 450 de litri. Lăzile frigorifice verticale au de obicei capacități de 200 litri. Primul lucru pe care trebuie să îl decizi este să știi clar ce capacitate ai nevoie, pentru a putea alege lada frigorifică perfectă pentru tine.

Alarme 

A avea o alarmă este esențial pentru ca lada frigorifică să ne avertizeze asupra unor posibile situații nefericite, cum ar fi o întrerupere a curentului electric sau un fel de întrerupere a energiei, dar și dacă lăsăm ușa deschisă, din greșeală, cu riscul de a decongela alimentele, care ulterior se vor strica.

Comenzi 

Pe lângă butoanele și comenzile obișnuite, o ladă frigorifică necesită un termostat digital bun, esențial pentru a seta cu precizie temperatura pe care o dorim.

Fără îngheț

Este foarte important ca lada frigorifică să aibă un sistem de răcire fără îngheț, adică să nu genereze gheață. Astfel nu va trebui să facem decongelări dese din cauza gheții în exces, totul rămâne mai curat și mâncarea arată mult mai bine.

Sperăm că, cu toate aceste sfaturi și informații despre lăzi frigorifică, vei putea fără îndoială să o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine situației și stilului tău de viață. 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare