sursa foto:  infomures.ro

Ludovic Orban, mesaj ferm: ‘Un om care parcurge un liceu tehnologic îşi poate găsi un loc de muncă bine plătit’

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, s-a pronunţat vineri, la Târgovişte, pentru refacerea învăţământului tehnic şi profesional din România.

„Obiectivul nostru este şi acela de a aduce sistemul de educaţie din România la situaţia care exista în urmă cu 15-20 de ani. Din păcate, în urmă cu aproximativ 15 ani de zile, a fost pus pe butuci învăţământul tehnic şi profesional. Trebuie să refacem acest învăţământ tehnic şi profesional, meseria e brăţară de aur. Un om care parcurge un liceu tehnologic, o şcoală profesională, dobândeşte o meserie şi îşi poate găsi un loc de muncă bine plătit. De asemenea, poate să evolueze ulterior în carieră”, a declarat Orban.

Premierul a precizat că şi cifra de şcolarizare trebuie corelată cu cererea de pe piaţa muncii.

Refacerea învăţământului tehnic, profesional, este un proiect de căpătâi al Guvernului pe care îl conduc. De asemenea, creşterea locurilor în facultăţile tehnice reprezintă un alt obiectiv şi dimensionarea cifrei de şcolarizare în concordanţă cu obiectivele economice şi cu cererile pieţei muncii”, a spus Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban efectuează, vineri, o vizită în judeţul Dâmboviţa, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, informează agerpres.ro

Citește și:

Mega-veste! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru mii de angajați

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare