sursa foto:  jurnalistii.ro

Ludovic Orban reacționează! ‘Din punctul meu de vedere este total contrară voinței exprimate de cetățeni’

Curtea Constituțională a respins joi ambele inițitive legislative de revizuire a Costituției depuse de putere și de opoziție în urma referendumului din 26 mai.

Judecătorii CCR au decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, prin urmare Constituția nu se poate modifica.

Aceştia au amintit de dreptul preşedintelui de a acorda graţierea individuală, care se dă în primul rând pentru motive umanitare, şi au adăugat că este greşit să i se interzică preşedintelui să graţieze un condamnat pentru motive ce ţin de viaţă şi sănătate.

Ludovic Orban a avut o primă reacție în urma deciziei CCR. Președintele PNL susține că decizia e contrară voinței poporului.

”Domnul Tăriceanu, să mai muncească, poatre trece pragul de 5% și trebuie să lase mai ușor cu solicitările de demisie. Până una alta președintele Iohannis a convocat un Referendum la care s-au prezentat cetățenii români într-un număr foarte mare, care a fost validat și în care românii au decis câteva lucruri: interzicerea amnistiei și grațieirii, interzicerea emiterii ordonanțelor de urgență în domeniul Justiției.

În ceea ce privește decizia CCR, din punctul meu de vedere este total contrară voinței exprimate de cetățeni, aștept motivarea în funcție de motivare vom lua decizia, ce vom face, dacă vom lucra la o altă formulare în proiectului de revizuire a Constituției sau dacă vom veni cu un proiect de lege care să transpună voința cetățenilor.

Din punctul meu de vedere și a altor oameni care au urmărit deciziile CCR, există o decizie din 2012, cred că decizia 682, în care în cuprinsul motivării, consideră că orice reglementare adoptată de Parlament care e vădit contrară voinței exprimate de cetățeni în cadrul unui Referendum”, a declarat Orban, informează antena3.ro

Vezi și

Carmen Dan a dat un ultim ordin! Se scot femeile din Poliție

EXCLUSIV Scandal-monstru! Primăria, în război cu Protecția Consumatorilor: Nu are dreptul de a aplica legea

#Rezist provoacă un adevărat cutremur pe scena politică! Cine e ‘securistul’ din USR-PLUS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare