sursa foto:  jurnalistii.ro

Ludovic Orban reacționează după declarațiile premierului: Trebuie să plece de la Palatul Victoria

Ludovic Orban a reacționat, luni, după ce Viorica Dăncilă a afirmat că speră ca Parlamentul să adopte o lege care să oprească defăimarea și calomnia. Liderul PNL susține că demersul ține de regimul totalitar și îi transmite șefului Executivului că România este o țară democrată, informează Mediafax.

„Singurul lucru cu care aș fi de acord este acela că Vasilica Viorica Dăncilă trebuie să plece de la Palatul Victoria, însă ce propuneri face chiar nu mă interesează. Asta cu repedepsirea, adică reincluderea între infracțiuni a insultei și calomniei, lucrul ăsta a fost îndepărtat din Codul penal. Asta e o chestiune care ține de regim totalitar. Îi readuc aminte Vioricăi Vasilica Dăncilă că suntem într-o democrație, suntem stat al UE și că nu mai poți să bagi în Codul penal orice prostie care o deranjează pe dânsa”, a spus Ludovic Orban, la finalul ședinței PNL.

Liderul PNL a afirmat că „în foarte multe dintre motivele pe care o determină ca să susțină o astfel de aberație sunt probabil chiar acțiunile domniei sale”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că cei care au protestat la venirea sa la întâlnirea cu pensionarii PSD trebuie să se uite „în ograda proprie”. Șeful Executivului a afirmat că speră ca Parlamentul să adopte un act normativ în care să oprească calomnia și defăimarea.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a mai afirmat înainte de întâlnirea cu pensionarii social-democrați că dacă ar fi ea însăși parlamentar ar iniția un astfel de proiect de lege.

„Eu cred că trebuie să se uite prima dată în ograda proprie și pe urmă să se vorbească astfel despre Guvern. Cred că la un moment dat ar trebui legitimați. Acest Guvern ar trebui să-i cheme cineva să spună care infractor, pentru ce infractor?(…) Dacă aș fi eu parlamentar, aș iniția eu un astfel de proiect. Sper să se întâmple acest lucru sau Parlamentul României să adopte un act normativ în care să oprească calomnia și defăimarea”, a declarat prim-ministrul.

Premierul Viorica Dăncilă a fost așteptată de câteva persoane care protestau în fața clădirii unde urma să aibă loc întâlnirea premierului cu pensionarii. Dăncilă spune că protestatarii, care au scandat „analfabeta”, sunt aceleași 7-8 persoane care merg la evenimentele din țară ale PSD.

 

Vezi și:EXCLUSIV Execuții în Poliție. Dezvăluire-șoc: ‘S-a folosit de mine ca să scape de șefi’

Vești importante pentru milioane de români! Vor primi bani mai mulți 

Mare atenție! Se dau amenzi uriașe dacă aveți așa ceva în mașină

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare