sursa foto:  Getty Images

Maia Sandu i-a dat lovitura de grație lui Vladimir Plahotniuc

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că i-a retras distincția ”Ordinul Republicii” lui Vladimir Plahotniuc.

”Astăzi i-am retras lui Vlad Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”.
O persoană care a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincții de stat.
Această distincție a fost acordată cu încălcarea procedurii și a normelor legale, și anume a Regulamentului despre modul de propunere pentru decorarea cu distincţii de stat ale Republicii Moldova şi de înmânare a lor. Propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede partidele politice printre subiecții care pot face propuneri cu privire la decorarea cu distincții de stat”, a scris Maia Sandu pe Facebook

Citește și:

Lucian Bode o dă pe față! Și-a adus colegul de liceu la butoanele Ministerului de Interne

Sălajul pune stăpânire pe MAI! Ministrul de Interne, Lucian Bode, șeful Jandarmeriei, Alin Mastan, și subsecretarul Ovidiu Șandor sunt din Sălaj

Raluca Turcan, anunțul momentului pentru toți pensionarii: Cu cât vor crește pensiile în 2021

Ar putea fi o imagine cu text care spune „PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA DECRET pentru modificarea Decretului PreÈedintelui Republicii Moldova nr. 1253-VII din 23 iulie 2014 În temeiul art. 94 alin. din ConstituÈ›ia Republicii Moldova, PreÈedintele Republicii Moldova decretează: Art.1.- La articolul unic din Decretul PreÈedintelui Republicii Moldova nr. 1253-VII din 23 iulie 014 privind conferirea de distincÈ›ii de stat (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2014, nr.217-222, art. 479), din compartimentul "Ordinul Republicii" textul "PLAHOTNIUC Vladimir ex-prim-vicepreședinte Parlamentului' se exclude. Art.2. Prezentul decret intră în vigoare data semnării. PREȘEDINTE MOLDOVA MAIA SANDU Chișinău, 18 februarie 2021. Nr. 35-IX.”

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare