sursa foto:  romaniatv.net

Mâna dreaptă a Olguței Vasilescu alungă „CEAȚA”! Ce se încearcă, de fapt, prin noua Lege a pensiilor

Mâna dreaptă a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a venit cu noi dezvăluiri referitoare la noua Lege a pensiilor. Consilierul șefei Muncii, Cristian Vasilcoiu, a explicat ce încearcă ministerul din care face parte prin noul act normativ care vizează pensiile.

Fost jurnalist, Vasilcoiu a precizat că noua Lege a pensiilor va stabili ca pensionari să fie doar cei care au contribuit la bugetul de stat.

Întrebat de reporterul site-ului archipa.ro dacă generația de azi va rămâne fără pensii, Vasilcoiu a răspuns: E o aiureală și asta. Bugetul de pensii a fost mai întotdeauna și nu doar în România, pe deficit. De ce e pe deficit? O dată că noi am experimentat tot felul de regimuri, închipuiți-vă anii ’80 când salariul era, nu știu, 2-3.000 de lei, și contributivitatea la pensie este bazată pe contributivitate. Era să zicem 50 de lei. Închipuiți-vă anii ’90 când a devenit inflația galopantă și aveai salarii de milioane și contributivitatea era niște milioane. Închipuiți-vă anii 2000, când și-a mai revenit din când în când economia după ce am intrat în NATO și ulterior în Uniunea Europeană, și salariile s-au mai stabilizat. Tu când faci contributivitatea aceea, tu aduni sumele acestea, dar ele nu au nicio relevanță pentru că inflația era atât de mare încât… Și împarți acolo și îți iese o sumă. Eu cred că omenirea nu va mai trăi cataclisme de genul acesta sau dacă va mai trăi îl va trăi pe ultimul și unul singur și cu asta basta și se vor stabiliza. Pe de altă parte, vă mai spun o chestie. La pensionari intră cumva și indemnizații. De ce? Dacă nu ai 15 ani minim vechime, tu primești o pensie minim garantată de stat de 640 de lei, dar aceia nu sunt pensionari. Dacă i-ai scoate pe acestia care n-au contribuit la sistem, n-ai avea deficit pe el. Asta și încercăm să facem, să modificăm legea pensiilor de așa natură încât să fie pensionari doar cei care au contribuit, iar ceilalți să vină pe o lege a asistenței sociale și să aibă o indemnizație, dar nu pe pensie. Pentru că dacă ar primi pensie doar cei care au contribuit, nu ai deficit. Sistemul intră pe deficit când îi bagi pe banii celor care au contribuit și în sensul acesta haotic de sinus cosinus și pe aceia care de fapt n-au contribuit și n-ar trebui să se cheme pensie, ci indemnizație. Statul, oricare ar fi el, român, altul, pentru cetățenii săi pe care nu poți să îi lași să moară de foame, să n-aibă niciun leu la 75 de ani, le dă un soi de indemnizație să trăiască. De aia e pe deficit. Dacă îi scoți pe aceia, nu e niciun deficit”.

Vezi și Total neașteptat! Ce LIPSEȘTE din declarația de AVERE a politicianului care și-a împușcat finul în inimă

Sute de oameni nemulțumiți! Lovitura pe care a încasat-o Telekom

Amendă record pentru o celebră bancă din România! Motivul: a încasat comisioane ilegale de la clienţi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare