sursa foto:  mediafax/andreea-alexandru

Marcel Ciolacu dă de pământ cu liderul Consiliului Concurenței: Domnul Chirițoiu are tupeul să mai vină să îşi dea cu părerea? E o instituţie anchilozată

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri la Europa FM, referitor la piaţa asigurărilor RCA, că nu ai voie să ocupi atât din piaţă, precizând că aici e rostul Consiliului Concurenţei, care nu a văzut că cineva ocupă 80% din piaţă, având un preţ redus.

 

 

 

Chestionat, la Europa FM, ce părere are despre opinia Consiliului Concurenţei conform căruia o plafonare a preţurilor RCA ar trebui acompaniată şi de o limitare în ceea ce priveşte preţul reparaţiilor, Ciolacu s-a întrebat cum de preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, „are tupeul să mai vină” să îşi dea cu părerea.

„Dacă e aşa deştept preşedintele Consiliului Concurenţei, de ce nu vine el să conducă România? Domnul Chiriţoiu are tupeul să mai vină să îşi dea cu părerea? E o instituţie anchilozată. Cum e posibil – şi pentru ASF, şi pentru Consiliul Concurenţei – să ai patru falimente, pe acelaşi domeniu, şi după al patrulea faliment să facem aceleaşi greşeli şi să nu ai nimic pregătit să intervii rapid? Primul a ocupat cât mai mult din piaţă. A venit cu un preţ mic, era clar că la un moment dat va intra în faliment. E nesustenabil. A mers un faliment. Al doilea a ocupat 80% din piaţă, a dat faliment. Nici Consiliul Concurenţei, nici ASF nu au făcut modificările. Măcar ASF a avut bunul simţ să vină în Parlament, forul care l-a votat, şi să dea explicaţii”, a spus liderul PSD.

El a menţionat că o firmă de asigurări nu ar trebui să ajungă să ocupe 80% din piaţă şi să facă preţul.

„Nu ai voie să ocupi atât din piaţă. Aici e rostul Consiliului Concurenţei. Unde a fost Consiliul Concurenţei când a văzut că cineva ocupă 80% din piaţă, având un preţ redus? Pe urmă, când a ocupat 80% din piaţă, a făcut preţul pieţei. De aceea există Consiliul Concurenţei – să nu existe aşa ceva”, a explicat preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, CEC sau EximBank nu trebuie să dezechilibreze piaţa, ci vor fi necesare în contextul unui posibil faliment.

Șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a intrat în vizorul PSD! Zetea: Nu poate sfida românii! Parlamentul poate propune demiterea prin vot

„CEC-ul şi Exim-ul trebuie să îşi asume. Statul român nu mai are această pârghie într-o zonă atât de sensibilă şi într-un serviciu public, astfel încât să transferi imediat când, Doamne fereşte, se întâmplă un faliment. Nu când a devenit o practică şi nimeni nu a venit cu modificări. (…) Firma de stat, în primul rând, nu e nevoie ca statul să o impună pe piaţă, pentru că dezechilibrezi piaţa. Îţi trebuie firma de stat când, din greşeală sau… ceva excepţional, cineva a intrat în faliment”, a completat Ciolacu.

El a precizat că ASF, în calitate de reglementator, trebuie să facă propuneri de modificări legislative, pentru a rezolva problemele din sistem.

„Avem acest dar de a reinventa apa caldă. Trebuie să vedem care e legislaţia şi practica europeană. Şi să venim, exact cum este acolo, să creăm acel sistem concurenţial şi să nu se mai întâmple. (…) În momentul în care există o emoţie, întotdeauna preţurile cresc. Şi ştim lucrul acesta. Şi cred că nu ne dorim acest lucru. Toată lumea care este asigurată în acest moment, este despăgubită şi vom vedea unde trebuie găsit echilibrul între costurile de reparaţii şi preţul asigurărilor”, a indicat Marcel Ciolacu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, miercuri, că dorinţa Cabinetului, exprimată şi de premier, este ca statul român să aibă o prezenţă activă în domeniul asigurărilor, menţionând că există un demers cel mai probabil legat de CEC prin intermediul căruia să poată intra pe piaţa asigurărilor auto, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare