sursa foto:  dcnews.ro

Marcel Ciolacu, despre alegerile prezidențiale din 2024: ‘De Ludovic Orban cred că nici mie, nici doamnei Gabriela Firea nu ne este frică să fim contracandidații dânsului’

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat despre o posibilă candidatură a lui Ludovic Orban la alegerile prezidențiale, că nici lui, nici Gabrielei Firea nu le este frică să fie contracandidații liderului PNL.

„Pentru PSD nu e nicio urgenţă. Aşteptăm congresele PNL şi USR-PLUS. Îi urez succes domnului Orban. Întâi să fie reales. Pe urmă mai vedem. Sincer acum, chiar de Ludovic Orban cred că nici mie, nici doamnei Gabriela Firea nu ne este frică să fim contracandidaţii dânsului”, a afirmat Marcel Ciolacu întrebat despre alegerile prezidenţiale, joi la Botoşani.

El a adăugat că statutul PSD va fi modificat la Congresul partidului, astfel încât să existe alegeri preliminare privind candidatul formaţiunii la prezidenţiale. Ciolacu a mai spus că PSD va fi altfel decât alte partide, pentru că şeful formaţiunii nu va mai fi automat şi candidatul la prezidenţiale.

„Noi am venit cu o modificare la statutul PSD pe care o să o facem în cadrul Congresului în care să rupem această paradigmă în care preşedinte de partid era automat şi candidat pentru funcţia de preşedinte al României. Ca să avem nişte alegeri preliminare şi am vorbit asta şi astăzi cu domnii primari toţi primarii, viceprimarii, aleşii locali să participe la aceste alegeri preliminare şi să aleagă pe cine consideră ei că este cel mai bine dintre cei care doresc să participe la această cursă. Cu alte cuvinte să nu mai fie o decizie a unui număr restrâns de membri de partid, această decizie din punctul meu de vedere e cea mai importantă decizie pe care o ia un for al partidului. La noi va fi altfel decât la domnul Orban”, a explicat Ciolacu.

Ludovic Orban a declarat că ştie că, odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al PNL, trebuie să ia foarte în serios şi candidatura la Preşedinţia României. El a precizat că va face analize serioase, pentru ca alegerile să fie câştigate cu cel mai bun candidat, informează news.ro.

Citește și:

Ce se întâmplă cu românii care merg la muncă în străinătate. Raluca Turcan: ‘Legea va institui o colaborare mult mai strânsă între agențiile de plasare a forței de muncă și Inspecția Muncii’

Când se măresc pensiile românilor și care este modul de calculare al acestora. În funcție de ce poate varia punctul de pensie la fiecare pensionar în parte

Marcel Vela, executat pe model Radu Gavriș! (Opinie)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare