sursa foto:  agerpres.ro

Marcel Ciolacu: Inflația este influenţată, în continuare, de preţul de la energie

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, susține că inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, după ce Ministerul Energiei închide capitolul cu compensările pentru companiile din energie, e posibil ca inflația să mai scadă.

„Inflaţia, aproape 42%, m-am uitat şi eu pe cifrele de la INS, este influenţată în continuare de preţul de la energie, pentru că nu s-a reuşit companiile să închidă toate compensările. E posibil ca, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă, urmând apoi să facem faţă inflaţiei care vine din zona euro”, a afirmat Ciolacu, la sediul PSD, întrebat cum comentează faptul că în România inflaţia a avut o creştere record, ajungând la 13,8%.

Ciolacu a menţionat că scăderea inflaţiei depinde „de cât de bine se mişcă Ministerul Energiei în perioada următoare”, informează Agerpres.

Marcel Ciolacu a mai spus că reprezentanţii coaliţiei de guvernare caută noi soluţii pentru sprijinirea populaţiei cu venituri mici.

În primul rând avem un pachet de măsuri pentru susţinerea românilor în implementare şi căutăm soluţii să venim şi cu alte măsuri în perioada următoare. (…) Cred că cel mai bine este să ne terminăm discuţiile şi să avem toate cifrele din interiorul Guvernului, apoi vom lua decizia politică pe care mai mult ca sigur că împreună cu premierul o să venim la presă şi o să o anunţăm, să afle toţi românii. Cred că este nevoie să venim cu anumite măsuri”, a afirmat acesta.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare