Marcel Vela, fost șef MAI: ‘Nu pot să nu remarc acum ura pentru Poliția Română și Ministerul Afacerilor Interne’

Fostul ministru de Interne, Marcel Vela, intervine în apărarea Poliției Române și a Ministerului Afacerilor Interne.

Marcel Vela le transmite românilor că trebuie să se facă dreptate acolo unde se produc nedreptăți, însă, spune fostul șef al Internelor, „să nu urâm o majoritate pentru o minoritate”.

„Dragi prieteni,

Nu pot să nu privesc cu mare îngrijorare la ce se întâmplă cu noi toți. Ajungem de prea multe ori să ne adresăm unii altora cu jigniri și să emitem numai judecăți dure.

În momente grele pentru țară, iată că se sădește necontenit o lipsă acută de încredere între noi și vom culege cu toții doar vânt și furtună.

În aer se simte dușmănie, parcă mai mult ca niciodată, iar unii dintre noi poate cădem pradă mesajelor care ne îndeamnă la haos, ură și dezbinare.

Uităm că, de fapt, suntem toți în aceeași barcă, cea a României.

Nu pot să nu remarc acum ura pentru Poliția Română și Ministerul Afacerilor Interne, pentru toate forțele de ordine, pentru că da, o țară dominată de incertitudine și lipsă de încredere în autorități poate fi mult mai ușor de manipulat.

Mi-aș dori să facem un scurt exercițiu de imaginație și să ne proiectăm în minte o singură zi în România fără a avea forțe de ordine, în care oamenii să știe că nu există poliție criminalistică, jandarmerie, poliție de frontieră, gardă de coastă, pompieri sau aviație aeromedicală.

O zi în care oamenii să știe că forțele de ordine nu îi pot supraveghea, nu îi pot proteja și ajuta, iar această zi ar fi ideală.

Vă garantez că s-ar face multe ecranizări după această zi, deoarece ar domni haosul, nesiguranța, crima și violența.

Așa cum nu poți judeca o țară pentru cetățenii care nu o iubesc și îi fac rău, nu poți judeca nici o instituție pentru câțiva oameni, care sunt infinit mai puțini decât cei care zi de zi poartă cu demnitate uniforma României. Acei profesioniști care au în inima lor vocația, pasiunea și dragostea pentru țară, spunând cu mândrie: “Servesc Patria!”

Respectul, stima și considerația mea merg către acei oameni din instituțiile de forță care își pun viața în pericol pentru toți compatrioții și care, uneori, din buzunarul propriu fac, inclusiv gesturi umanitare.

Este adevărat că pentru câștigarea încrederii lupți o viață întreagă și o poți pierde într-o secundă, dar să nu vedem mereu răul generalizat și să nu privim doar la jumătatea goală a paharului, presărată cu jigniri și asupra oamenilor onești.

Să se facă dreptate acolo unde se produc nedreptăți, dar să nu urâm o majoritate pentru o minoritate!

Spre binele unei națiuni este bine să vedem și frumusețea pădurii, nu doar copacii bolnavi!
Dumnezeu să binecuvânteze România!”, este mesajul fostului șef al Internelor.

Vezi și EXCLUSIV Reacția Poliției, după ce Parchetul a fost sesizat pentru fals în acte, în cazul luptătorului de la Trupele Speciale care acuză că a fost executat de cei pe care îi pregătea

Înregistrarea care confirmă informația publicată, în exclusivitate, de Bugetul.ro! Polițistul a înclinat fetița pe o parte, după ce a sunat la 112

SURSE Fragment din discuția pe care polițistul a purtat-o cu operatorul 112: ‘Ce să-i fac? Ce să-i fac? – Să nu stea pe spate!’

EXCLUSIV Răsturnare de situație! În urma apelului la 112, polițistul ar fi sprijinit copila pe picior și nu ar fi verificat cu piciorul dacă mai trăiește

Imaginile care confirmă spusele Poliției Capitalei! Polițistul care a accidentat mortal o copilă pe trecerea de pietoni s-a aplecat asupra victimei și imediat a accesat telefonul mobil (Atenție! Imaginile vă pot afecta emoțional)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare