sursa foto:  inquamphotos.com

Mare atenție! Mai mulți români au fost păcăliți cu locuri de muncă în străinătate și salarii de 1.400 de lire

O filieră de escroci a fost distrusă de DIICOT după ce mai mulți români au fost păcăliți să plătească în schimbul unor locuri de muncă în străinătate plătite cu salarii de 1.350 și 1.470 lire.

 

În urma celor șapte percheziții din județele Arad și Hunedoara, polițiștii au ridicat 3 laptopuri, 16 telefoane mobile și 3 dispozitive de stocare a datelor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2015, membrii grupării au racolat mai multe persoane pentru a obține bani, prin postarea de anunțuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunțurile vizau persoanele care doreau obținerea unui loc de muncă în străinătate.

Pentru a fi și mai atrăgătoare, anunțurile făceau referire și la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câștiga persoana interesată de un loc de muncă.

 

Anunțurile descriau un salariu net între 1.350 și 1.470 de lire și ofereau detalii cu privire la plecare și la transport. De asemenea, în anunț se cerea o taxă între 110 și 500 lei pentru traducerea și legalizarea contractului în limba română.

9 persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri.

Citește și:

S-a dat Ordin! Se cutremură Ministerul de Interne: Jandarmii se transformă în polițiști

Cum au ajuns banii dați de UE pentru românii săraci în buzunarele familiei Becali și la anumiți oameni de afaceri liberali

EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare