Mare atenție, români! Riscați să rămâneți fără bani

Mare atenție,români! Riscați să rămâneți fără bani, potrivit unui proiect legislativ depus la Senat.

Vizați sunt beneficiarii de ajutoare sociale oferite prin intermediul autorităților locale au fost luați la ochi de parlamentari. Proiectul propune ca ajutoarele de urgență oferite de primării familiilor nevoiașe să nu mai fie acordate fără o anchetă socială prealabilă.

Mai mult decât atât. Inițiativa legislativă reglementează inclusiv posibilitatea acordării de ajutoare de urgenţă persoanelor sau familiilor aflate în situaţii dificile inclusiv din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii.

Inițiatorii modificărilor de legislație doresc un control mai sctrict al fondurilor alocate de primari, dar invocă și necesitatea justificării ajutoarelor de urgență.

“Din păcate, legislaţia relativ neclară tratează în cadrul aceluiaşi articol, art. 28, toate tipurile de ajutoare de urgenţă, fără o distincţie clară între sursa de finanţare şi scopul acordării lor. De asemenea, deşi este cuprinsă o înşiruire a tipurilor de situaţii de urgenţă care pot conduce la necesitatea apelării la autorităţile publice pentru acordarea de ajutoare, inclusiv cele de deces, totuşi situaţiile de deces care ar justifica acordarea de sume pentru acoperirea unor cheltuieli de înmormântare apar şi în alt alineat, cu precizarea că se referă numai la beneficiarii de ajutor social”, se precizează în expunerea de motive, potrivit capital.ro

Vezi și:Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

EXCLUSIV După mega-alianța Stângii, Rareș Bogdan reacționează! Dezvăluire din interior: Nu vom sta cu mâinile în sân

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare