sursa foto:  news.ro

Mare atenție, șoferi! Riscați amenzi de mii de lei pentru această faptă

Potrivit legislației  în vigoare, mașinile înmatriculate sau înregistrate în țara noastră pot circula pe drumurile publice doar dacă starea lor tehnică este verificată la timp.

Autoritățile se asigură că mașinile care se află în circulație respectă cerințele minime de siguranță, le verifică la o anumită perioadă, mai exact în funcție de vechimea vehiculului, în cadrul inspecției tehnice periodice (ITP).

Legislația care este în vigoare prevede faptul că, în anul 2021, mașinile personale, adică NU cele folosite pentru transportarea persoanelor sau mărfurilor, trebuie să facă inspecția o dată la doi ani, dar există o excepție, este vorba despre mașinile cu vârsta de peste 12 ani, deținătorii acestora fiind nevoiți să le prezinte la ITP în fiecare an, la data expirării.

Mașinile care transportă persoane și au în afara locului conducătorului, mai mult de opt locuri, cele folosite ca taxi sau pentru închiriere, dar și cele  pentru școala auto care au, în afara locului conducătorului, mai mult de opt locuri trebuie să treacă ITP-ul la șase luni.

În cazul în care un șofer auto circulă cu o mașină al cărui ITP este expirat, riscă o amendă pentru lipsa ITP-ului valabil, cât și una pentru condusul în timpul suspendării înmatriculării, valoarea totală a amenzii poate ajunge la 5.800 de lei.

Citește și:

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Legea pensiilor: Ce schimbări importante îi așteaptă pe români de la 1 septembrie

Guvernul pregătește o nouă ordonanță! Veste pentru toți șoferii din România

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare