sursa foto:  evz.ro

Mărturisirile Zoiei! Ce au discutat părinții săi, soții Ceaușescu, înainte de moarte

Uciderea soților Ceaușescu a stârnit numeroase controverse la momentul respectiv, iar ecourile se resimt chiar și astăzi. În ultimele zile din viața lor, cuplul prezidențial a prevestit că se apropia sfârșitul unei epoci, dar nu au crezut că viața lor se va termina atât de tragic. Pe 21 decembrie, Nicolae și Elena Ceaușescu au avut o ultimă conversație cu copiii lor.

 

În dosarul 25/1993, au fost consemnate declarațiile Zoiei, fiica celor doi. Aceasta a rememorat ce au discutat părinții ei într-o ultimă conversație avută cu ei. A fost ultima oară când s-au văzut.

„Am discutat cu mama, care susţinea că nu sunt probleme, dar şi cu Valentin, care spunea că lucrurile sunt grave, mai ales la Timişoara, dar i-am explicat şi eu şi mama că este alarmist”, a arătat fiica fostilor dictatori, conform ziarului Adevărul.

Vezi și Boala care netratată poate duce la un cancer netratatbil! Renumitul doctor Adrian Streinu Cercel cere să facă aceste analize toți cei născuți după 1990

Ea şi-a amintit şi de telefonul primit de tatăl său de la Timişoara, unde Revoluţia era în toi.

„A venit cineva de la secretariat care a anunţat că la telefon este Coman de la Timişoara (generalul-colonel Ion Coman – numit comandant unic la Timişoara, cel care a condus represiunea din data de 17 decembrie 1989 – n.r.).

Tatăl meu a vorbit la telefon într-o altă cameră decât cea în care ne aflam noi, conversaţia telefonică a fost scurtă, unul-două minute.Nu ştiu ce au discutat cei doi la telefon, când s-a întors tatăl meu, Valentin l-a întrebat ce s-a întâmplat, dar nu i-a răpuns”, a spus Zoia despre seara în care Nicolae Ceauşescu îşi pregătea fuga.

Zoia şi-a mai amintit că tatăl său a chemat-o într-o cameră alăturată pe Elena Ceauşescu, unde i-a transmis ceva foarte rapid, în maximum un minut. „Imediat după aceea eu, soţul meu şi Valentin am plecat, întrucât tatăl meu a spus că este obosit şi doreşte să se culce”.

Vezi și Atenție! După cea de 1 mai, românii vor avea încă o minivacanță în luna mai! Când primesc altă zi liberă

A doua zi, a rememorat Zoia, a început calvarul. Părinţii ei au fugit cu elicopterul de pe CC al PCR, iar casa ei a fost spartă. În ziua de Crăciun, cuplul prezidențial al României comuniste a fost executat la Târgoviște. Ulterior, Nicu, Valentin și Zoia Ceaușescu au continuat să fie cercetați de autorități, fiind acuzați de subminarea economiei naționale.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare