sursa foto:  doctorulzilei.ro

Boala care netratată poate duce la un cancer netratatbil! Renumitul doctor Adrian Streinu Cercel cere să facă aceste analize toți cei născuți după 1990

Mulți bolnavi nu iau în serios această boală deși este una extrem de gravă și în timp poate duce la un cancer hepatic netratabil. Cântăreața de manele Denisa Răducu și cântăreața de muzică populară Ileana Ciuculete au murit din această cauză. Ambele aveau virusul hepatitei B, dar nu au făcut niciun fel de tratament. 

Cel mai bun chirurg din România, părinele transplantului hepatic, Irinel Popescu a mărturisit într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp postului Antena Stars că Denisa știa că are virusul Hepatitei B de 7 ani, dar că viremia nefiind foarte mare nu a urmat și un tratament în acest sens. El a mai spus și că poate protocoalele ar trebui revizuite, ținând cont că artista s-a îmbolnăvit de un cancer hepatic netratabil din cauza acestui virus, care nu părea atât de agresiv la diagnosticare.

Din păcate sunt mulți bolnavi care iau în glumă Hepatita B, tocmai pentru că nu prezintă simptome deranjante în faza de debut a bolii. Mulți nici măcar nu știu că sunt purtători pentru că nu și-au făcut niciodată analizele.

În acest context, renumitul profesor doctor, Adrian Streinu Cercel, șeful Institutului Matei Balș din București a transmis că  toți românii născuți înainte de anul 1990 trebuie să-și facă urgent anumite analize, tocmai pentru a nu suferi complicații mai târziu.

„Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV pentru că înainte de acest an nu existau seringi de unică folosință și cine a făcut injecții sau transfuzii ar fi putut fi infectat cu unul dintre aceste virusuri”, a fost declarația îngrijorătoare a prof. dr. Streinu Cercel.

Citește și…

Toți românii îl folosesc! Din iulie, acest produs este interzis pe piața din România

Atenție! După cea de 1 mai, românii vor avea încă o minivacanță în luna mai! Când primesc altă zi liberă

Proiect de lege revoluţionar: Ce perioade ar putea fi incluse în stagiul de cotizare la pensie

Poze incendiare cu Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI! Surprins în ipostaze neașteptate

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare