sursa foto:  seriouseats.com

Toți românii îl folosesc! Din iulie, acest produs este interzis pe piața din România

Toți românii îl folosesc! Începând cu luna iulie, acest produs nu va mai fi introdus pe piața din România. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

La jumătatea lunii martie, Camera Deputaților – for decizionat în această speță – adopta proiectul de lege privind interzicerea pungilor de plastic pe piața din România.

La început de aprilie, șeful statului a promulgat legea. Ulterior, Legea nr. 87/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje a fost publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit actului normativ, „se interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner”.

Mai mult, de la 1 ianuarie 2019, conform legii în cauză, „se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2019, comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner. Pungile de transport din plastic subţire şi foarte subţire fără mâner nu fac obiectul interzicerii comercializării sau introducerii pe piaţa naţională”.

Atenție! Operatorii economici care nu respectă această măsură vor risca amenzi cuprinse între 15.000 şi 25.000 lei.

Vezi și Atenție! După cea de 1 mai, românii vor avea încă o minivacanță în luna mai! Când primesc altă zi liberă

Proiect de lege revoluţionar: Ce perioade ar putea fi incluse în stagiul de cotizare la pensie

Poze incendiare cu Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI! Surprins în ipostaze neașteptate

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare