sursa foto:  thirdforcenews.org.uk

Măsură fără precedent! Statul european care INTERZICE vânzarea țigărilor

Măsură fără precedent luată în Europa. Unul dintre cele mai vizitate state europene a luat decizia să interzică vânzarea țigărilor.

Potrivit BBC News Online, începând cu anul 2018, vânzarea țigărilor va fi interzisă în interiorul Vaticanului. Decizia a fost luată, joi, de către Papa Francisc, a anunţat Greg Burke, purtătorul de cuvânt al Vaticanului. Din vânzarea de ţigări, Vaticanul câştiga anual milioane de euro.

„Motivul este foarte simplu: Sfântul Scaun nu poate să contribuie la o activitate care afectează în mod clar sănătatea oamenilor. Niciun profit nu poate fi legitim dacă periclitează vieţi”, a declarat Burke.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a făcut trimitere la cifrele publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit cărora fumatul provoacă decesul a peste şapte milioane de oameni în fiecare an, scrie Mediafax.

În prezent, oamenii din Vatican au dreptul să cumpere cinci cartuşe de ţigări în fiecare lună dintr-un magazin de tip duty-free, amenajat în spaţiul unei foste gări ce a fost transformată într-un magazin pentru produse de lux.

Vezi și Guvernul se felicită! După Kaufland, un alt GIGANT crește salariile! Cum se numește colosul și pe ce piață activează

Banca Transilvania vine cu INFORMAȚII NOI! E aproape să BATĂ PALMA cu un nume greu de pe piață – ce bancă va DISPĂREA din România

Un GIGANT de pe piața din România a făcut o gaură uriașă în bugetul statului: Acuzații fără precedent în Parlament

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare