Medicul Adrian Marinescu: ‘Acum, la un an de pandemie, știm mai multe despre virus. Vom vedea acea luminiță de la capătul tunelului’

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș” din Capitală, aflat timp de un an de zile în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19 a declarat că ” într-un viitor destul de scurt, vom vedea acea luminiță de la capătul tunelului”

 

Pe 26 februarie 2020 era depistat pozitiv primul roman infectat cu virusul SARS-CoV-2. Astăzi se împlinește un an de la începutul pandemiei în România. Adrian Marinescu recunoaște că, în ultimele luni, medicii și pacienții au comunicat altfel, de vină să fi fost, foarte probabil, costumele, dar, în principal, faptul că nu existau prea multe informații despre virus.

A fost o provocare pentru noi toți. Pentru personalul medical, cei care au lucrat în prima linie, a fost o situație cu care nu ne-am mai întâlnit. Ne-am confruntat cu un număr foarte mare de pacienți și cu schimbarea felului în care s-a interacționat.

Ne-am transformat în niște astronauți care aveau o interacțiune diferită cu pacienții. În primul an, situația era nesigură, nu știam care va fi evoluția, nu știam când va fi vaccinarea”, a spus Adrian Marinescu.

Dr. Adrian Marinescu, optimist: “Într-un viitor destul de scurt, vom vedea acea luminiță de la capătul tunelului”

În continuare, Adrian Marinescu s-a declarat optimist că pandemia va fi învinsă, mai ales că pe piață au apărut mai multe vaccinuri anti-COVID-19.

Acum, la un an de pandemie, știm mai multe despre virus. Ne gândim că, într-un viitor destul de scurt, vom vedea acea luminiță de la capătul tunelului”, a mai precizat Adrian Marinescu, conform Gândul.ro.

Citește și:

Super-veste pentru toți românii! Puteți câștiga sute de euro – Cum este posibil

Vești proaste pentru milioane de români! Facturile la gaz ar putea să crească considerabil

Se schimbă legea de la 1 martie 2021! România se aliniază unei directive UE! Se aplică la toate electrocasnicele

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare