sursa foto:  facebook

Medicul Adrian Marinescu, avertizează: Lucrurile trebuie luate în calcul! Acest sezon este de-abia la început

Sezonul rece este de-abia la început şi este foarte probabil să avem luna martie şi chiar luna aprilie cu viroze respiratorii şi cu gripă, a transmis directorul medical al Institutului Matei Balş, medicul Adrian Marinescu.

 

 

 

“Ceea ce avem în momentul de faţă este întoarcerea la normalitate. Este un sezon rece, care vine pe de o parte cu virusurile gripale, cu alte viroze şi aici vorbim şi de virusuri despre care ştim dintodeauna, dar care ne pot pune probleme, cum este virusul sinciţial respirator. De asemenea, cu cazuri, chiar dacă sunt puţine, de infecţie Sars-Cov-2. Este destul de complicat de rezolvat şi la nivelul spitalelor, camerele de gardă sunt pline, mai ales la pediatrie, dar se întâmplă şi la adulţi, şi pentru medicii de familie şi trebuie să luăm în calcul că acest sezon este de-abia la început şi foarte probabil că vom avea luna martie şi chiar luna aprilie cu aceste viroze, cu gripă”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

El a precizat că ne aflăm către finalul pandemiei de COVID, dar că în continuare se înregistrează cazuri grave, chiar dacă sunt puţine.

“Ne găsim într-adevăr într-un punct echilibrat în ceea ce priveşte pandemia, suntem către încheierea ei, dar în continuare sunt cazuri grave, chiar dacă sunt puţine. Vaccinarea antigripală ar trebui să fie importantă şi e momentul să o facem pentru că vrem să ne protejăm. Nu avem de unde să ştim ce variante de virus gripal vom avea în acest an şi cât va fi de agresiv. Lucrurile trebuie luate în calcul pentru copiii mici există riscul ca la moment dat, de la o infecţie virală, să ajungă cu complicaţii, chiar cu insuficienţă respiratorie şi se întâmplă în aceste zile.

Deci, cred că părinţii trebuie să fie atenţi şi în momentul în care cei mici au probleme de respiraţie, în momentul în care starea generală se modifică, eu cred că ar trebui să ajungă într-o cameră de gardă pentru evaluare. Dacă vom avea toate lucrurile astea în calcul, eu cred că vom avea un sezon rece în care trebuie să fim prudenţi, dar va fi echilibrat”, a explicat directorul medical de la Institutul Matei Balş, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare