sursa foto:  express.co.uk

Medicul Adrian Marinescu: ‘Formele medii și severe de COVID-19 au început să crească. Această tulpina merge către tineri și cei mici’

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș” din Capitală: ”Aș trage un semnal de alarmă pentru ce va urma, sunt puține locuri de internare și probabil aceste creșteri, în viitorul apropiat, înseamnă destul de multe probleme pentru spitalele suport COVID-19!”

 

„Formele medii și severe de COVID-19 au început să crească. Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare pe seară sau noaptea. Aș trage un semnal de alarmă pentru ce va urma, sunt puține locuri de internare și probabil aceste creșteri, în viitorul apropiat, înseamnă destul de multe probleme pentru spitalele suport COVID-19”, a precizat medicul Adrian Marinescu.

 

Medicul a dat o explicație și cu privire la creșterea numărului de cazuri de coronavirus în rândul tinerilor. 

„Vorbim aici de tulpina din Marea britanie, care reprezintă un procent important pentru România, nu este predominantă, dar nici departe nu e. Această tulpina merge către tineri și cei mici, care vor face forme simptomatice medii și severe. Deocamdata este în curs de evaluare. Nu aș spune că pacienții noștri tineri fac forme severe, dar totuși numărul lor a crescut. Probabil, în viitorul apropiat, se va vedea mai bine.”, a mai spus medicul infecționist, conform Antena3.ro.

Citește și:

Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare