Medicul Adrian Marinescu vine cu lămuriri despre noua tulpină de coronavirus: ‘Până în momentul de față, nu putem spune că a ajuns și la noi’

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din Capitală, precizează că nu există, până în acest moment, dovezi științifice potrivit cărora noua tulpină de coronavirus a ajuns în România.

 

Până în momentul de față, nu putem spune că a ajuns și la noi. Nu avem dovezi. E adevărat că aceste cazuri de import prezintă un risc real. Deci, e de așteptat, indiferent de măsurile care sunt luate, să ajungă în final și în România. Altfel mi-aș pune problema. Virusul oricum suferă, de cele mai multe ori, mutații minore, cam în orice moment. Faptul că vorbim de o nouă tulpină, nu e ceva nou. Trebuie să ne gândim că și în China la un anumit moment dat a fost o altă tulpină, și în Spania, au fost mai multe variante în timpul pandemiei. Nu vorbim de o variantă virală care să fie, din fericire, mai agresivă, adică să dea mai multe forme severe și o mortalitate mai mare. Dar, din păcate, se transmite mai ușor. Ceea ce înseamnă că putem avea mai multe infectări”, a declarat Adrian Marinescu, conform Antena3.ro.

Citește și:

Schimbări majore! Ce planuri are noul Guvern cu Pilonul II de pensii

Ce se întâmplă cu prețurile chiriilor: Pandemia de COVID-19 a schimbat situația pe plan imobiliar

EXCLUSIV Prima lovitură pentru Guvernul Cîțu! George Simion, lider AUR: ‘Categoric NU’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare