emilian imbri

sursa foto:  digi24.ro

Medicul Emilian Imbri: ‘În momentul de față, specialiștii nu știu încă dacă după ce te vaccinezi ești la fel imunizat ca după ce faci boala. De asta recomandă purtarea măștii și după ce te vaccinezi’

Medicul Emilian Imbri, fost manager al Institutului Victor Babeş, a transmis, că ”În România mor zilnic între 100 și 150 de persoane. Persoanele care au trecut prin boală nu se păzesc pe ei, ci îi protejează pe ceilalți”.

”Hai să luăm în discuție că toate măsurile se iau pentru a încetini ritmul îmbolnăvirilor, pentru a nu aglomera spitalele cât să trebuiască să scoatem paturile prin curte și să păcălim virusul, să asteptăm să ne vaccinăm. Sigur, se poate și cealaltă variantă, să ne îmbolnăvim toți și care scapă, scapă.

Au fost mai mulți specialiști care au declarat că odată ajus la ATI sunt sanse mici să mai ieși. Problema e să nu ajungi acolo, deci să mergi imediat la medic, atunci când prezinți simptome. Există un procent de aproximativ 70% care trec fără probleme prin boală, vreo 25% care rămân cu unele sechele, iar la aproximativ 5% apar probleme grave.

În România mor zilnic între 100 și 150 de persoane. E puțin, nu? Doar că o parte s-ar putea evita. Aici nu ne luptăm om cu om, ci încercam să explicăm de ce anumite măsuri trebuie respectate. Persoanele care au trecut prin boală nu se păzesc pe ei, ci îi protejează pe ceilalți.

În momentul de față, specialiștii nu știu încă dacă după ce te vaccinezi ești la fel imunizat ca după ce faci boala. De asta recomandă purtarea măștii și după ce te vaccinezi.

Nu suntem niciunul de acord cu devierile domnilor atleți de după ora 22., care fac rău tot amărâților care trebuie să-şi țină magazinele închise, le sparg geamurile etc.”, a declarat Emilian Imbri la România TV.

Fostul manager al Institutului Victor Babeş a fost întrebat de jurnalistul Gelu Vişan de ce în tot acest timp trecut de la începutul pandemiei nu a fost suplimentat numărul de paturi ATI.

”Dacă este să răspund, deși nu eu ar trebui, ci miniustrul, dar nu asta e problema. Paturi sunt peste 4000, dar nu toate pentru Covid. În România se moare și de alte afecțiuni, deci ar fi o discriminare ca pe toate să le transformam în paturi Covid. Problema este că nu toți care sunt în ATI Covid sunt și intubați, ci au măști neinvazive care îi ajută să respire. Pentru că cei intubați rar își mai revin. Sunt dusi în ATI cei la care este chestiune de minute. Și atunci, de frică să nu-ți moară omul de pe secție, il bagi în ATI, pentru că desăturarea de oxigen este atât de rapidă încât nici cei de acasă nu realizează cateodată decât prea târziu.”, a explicat Emilian Imbri, informează româniatv.net

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare