sursa foto:  politicidesanatate.ro

Medicul Emilian Imbri: ‘Vom ajunge la 70.000 și atunci sigur că indiferent cât de liniștiți am fost pe ideea că e o tulpină mai domoală, că nu e așa agresivă, o să avem un număr relativ mare de persoane internate’

Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase, ”Victor Babeș” din Capitala, consilier al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a percizat că România este posibil să înregistreze chiar și 70.000 de infectări cu COVID-19 pe zi în următoarea perioadă.

 

Dr. Emilian Imbri a avertizat că „la un număr aşa de mare de infectări este firesc să avem un număr relativ mare de persoane că o să ajungă şi la spital”.

Şi pe mine m-a mirat explozia. Nu mă aşteptam de la o zi la asta la treaba asta. Probabil că şi numărul de teste a fost mult mai mare zilele astea decât acum două-trei zile.

Nu îmi place să dau dreptate miniştrilor, dar să ştiţi că de data asta sunt nişte calcule pe care le-au făcut la Ministerul Sănătăţii, la INSP şi se adeveresc. Sunt calcule făcute pe nişte formule ştiinţifice. Probabil că vom ajunge la 70.000 de cazuri.

Am zis că mai mult de 50 – 60 de mii nu vom avea, dar e clar. Vom ajunge la 70.000 şi atunci sigur că indiferent cât de liniştiţi am fost pe ideea că e o tulpină mai domoală, că nu e aşa agresivă, totuşi la un număr aşa de mare de infectări este firesc să avem un număr relativ mare de persoane că o să ajungă şi la spital”, a declarat dr. Emilian Imbri.

Emilian Imbri, despre explozia cazurilor COVID şi în rândul medicilor. „Cei cu simptome uşoare îşi pun costumele infectaţi”

Întrebat dacă e posibil să se ajungă la situaţia la care să nu mai existe medici care să trateze numărul mare de pacienţi infectaţi, dr. Emilian Imbri a avansat un scenariu luat în calcul în perioada în care conducea Spitalul „Victor Babeş”.

E un lucru care a scăpat de multe ori discuţiei şi anume că în spital, chiar personalul medical se infectează. Vorbesc despre ce am trecut la Spitalul Babeş când am lucrat acolo.

Nu ştiam precis ce se va întâmpla când a atacat prima oară SARS-COV-2. S-a mers pe ideea că dacă se îmbolnăveşte personalul şi nu mai avem cu cine lucra, cei care se simt în măsură să se ridice şi să nu stea la pat, adică cei cu simptome uşoare, îşi pun costumele infectaţi.

Riscul de a infecta pe cineva nu exista. Era vorba despre un spital în care nu existau decât infectări cu SARS-COV-2. Nu se punea problema să transmiți. Ori lucrul ăsta într-un spital cu mai multe specialităţi şi nu este totul pregătit pentru SARS-COV-2 este absurd. Nu se poate discuta.

Însă într-un spital de boli infecţioase, dacă simptomele sunt uşoare, personalul poate lucra pentru că se îmbracă, îi protejează pe cei din jur, însă asta e greu de acceptat ca obiectiv, ca mod de a lucra, însă în contextul în care n-ai cu cine lucra, gândiţi-vă puţin”, a mei declarat medicul Emilian Imbri, la România TV.

Vezi și:

Avertisment ferm al ministrului Sănătății: ‘Tulpina Delta nu este eliminată complet din circulație din România. Reprezintă undeva între 20% și 25% dintre îmbolnăviri’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare