Tudor Ciuhodaru

sursa foto:  europa.eu

Medicul Tudor Ciuhodaru a răbufnit: ‘Am votat împotriva certificatul verde. Arată doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat și poate transmite boala’

Medicul primar Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, afirmă că certificatul verde COVID arată doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat și poate transmite boala.

Ce vrem să facem? Vrem să oprim pandemia sau vrem să dăm o hârtie care nu ştiu ce valoare are. Certificatul verde arată doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat şi poate transmite boala„, a declarat Ciuhodaru.

„Ne uităm ce se întâmplă la ora actuală în Uniunea Europeană(…). Suntem pe un teren minat şi eu am votat împotriva paşaportului verde digital la nivel european pentru că atât timp cât nu avem o certitudine că oprim acel lanţ de transmitere epidemiologic, restul măsurilor sunt practic o patalama inutilă care dă drepturi unora, limitează drepturile alora, dar de fapt nu rezolva problema pandemiei„, a mai declarat medicul, la Antena 3

Dr. Tudor Ciuhodaru cere retragerea urgentă a proiectelor de lege privind introducerea certificatului verde.

Am propus de la începutul acestei pandemii 4 măsuri concrete, o nouă strategie, planul B pentru ca toți românii să poată avea o viață normală și în pandemie:

1. Testare extinsă regulată gratuită. Testezi, depistezi, izolezi și împiedici transmiterea. Creșterea numărului de cazuri nu va mai fi precum decolarea unei rachete și astfel se va putea asigura și asistența medicală pentru toți. În plus dacă depistezi la timp tratezi la timp și cel puțin o parte din acești pacienți nu vor mai ajunge la terapie intensivă.

2. Vaccinare doar în baza unui consimțământ informat.

3. Creșterea capacității de terapie intensivă ( paturi și personal). Cu doar 5% din sumele date pe cele 120 de milioane de doze de vaccinuri am fi putut avea în plus 100 de paturi de terapie intensivă. Și asigurarea de spitale ,,albe”, centre de excelență care să asigure permanent, fără probleme sau restricții, accesul la tratament și pentru celelalte categorii de pacienți.

4. Accesul la alternative terapeutice pentru toți românii. Medicamente ușor de administrat, pe care să le putem lua de la farmacie și care pot fi eficiente pentru a trata boala din stadiile incipiente. E clar că nici aici nu au făcut nimic„, a scris medicul Tudor Ciuhodaru pe Facebook.

Vezi și:

Dr. Adrian Marinescu, despre 2022: ‘Va fi anul echilibrului. Vor fi mai puține cazuri severe, dar cu condiția ca oamenii să se ducă la spital’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare