Mega-veste! Cum puteți primi 1000 de lei din partea statului

Veste uriașă.  Statul încearcă să stimuleze o categorie de români, astfel că, aceștia primi 1000 de lei.

Șomerii care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă care depășește trei luni de zile vor beneficia de o primă de activare de 1000 de lei. Totul pentru stimularea ocupării forței de muncă.

Autoritățile au recurs la această decizie pentru a încerca să reducă numărul celor care nu au nicio ocupație. Se întâmplă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa. Instituția transmite şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei.

Pentru a beneficia de această primă, este obligatoriu ca, anterior încadrării în muncă, să fi fost înregistraţi în evidenţele AJOFM Ialomiţa cel puţin 30 de zile. Prima de activare se va acorda în doua tranşe, astfel: 50% la data angajării, iar 50% urmează să fie acordaţi după expirarea perioadei de 3 luni de la angajare. Nu beneficiază de aceasta primă persoanele care se încadreaza la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimele 12 luni, conform adevarul.ro.

 

 

Vezi și:EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare