sursa foto:  gov.ro

Mesaj de ultimă oră transmis de premierul Marcel Ciolacu: Pensiile anul viitor se vor mări de două ori

Legea pensiilor, care a fost adoptată luni de Camera Deputaţilor, este corectă, predictibilă, sustenabilă şi va fi în aplicare pentru o perioadă lungă, a transmis luni premierul Marcel Ciolacu, precizând că anul viitor pensiile se vor mări de două ori.

 

 

„Legea pensiilor este importantă pentru aproape 4.800.000 de români. Era în jalon în cererea de plată numărul 4, am devansat-o astfel încât să închidem negocierile cu Comisia (Europeană) în ceea ce priveşte scoaterea acelui faimos 9,4 care ar fi blocat creşterea pensiilor românilor până în anul 2070. Vreau să mulţumesc şi colegilor şi din PSD şi din PNL şi din UDMR. Au înţeles foarte bine momentul şi chiar este o lege foarte bună”, a afirmat Ciolacu, la Parlament.

El a adăugat că anul viitor pensiile urmează să se mărească de două ori.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: Proiectul legii pensiilor îşi doreşte să aducă echitate românilor

„Am spus foarte clar: vor fi două creşteri. Este cu 13,8% pentru toată lumea. Ştiţi foarte bine la pensiile speciale că, de fapt, nu cresc, pentru că se merge doar pe contribuţie şi din partea specială va scădea în oglindă suma. Deci, chiar este o lege corectă, predictibilă, sustenabilă şi va fi în aplicare pe o perioadă lungă de timp. Pensiile anul viitor se vor mări de două ori: o dată de la 1 ianuarie cu 13,8 şi, prin recalculare, de la 1 septembrie”, a menţionat prim-ministrul.

Întrebat dacă există finanţare pentru aplicarea acestei legi, Ciolacu a răspuns: „Există, sunt 4.800.000 de pensionari în România, 80% au sub 3.000 lei, 60% au sub 2.000 lei. Dacă dumneavoastră credeţi că trebuie să creăm o problemă pentru oameni care trăiesc cu pensie de sub 2.000 lei, eu vă spun este o temă falsă”.

„Statul român trebuie să asigure această resursă. Sunt ferm convins că vom găsi toată suma când vom veni cu legea bugetului. (…) În logica mea înseamnă că urmează o construcţie a bugetului şi pentru fiecare solicitare a ministerelor se va găsi această sumă”, a transmis premierul.

Întrebat dacă există riscul creşterii contribuţiilor sociale având în vedere un articol din Legea pensiilor, Marcel Ciolacu a negat.

AUR critică proiectul legii pensiilor: Adânceşte inechităţile existente şi nu prevede resursa bugetară

„Articolul care a fost şi în legea veche este un articol pe care îl au toate statele membre ale Uniunii Europene. Este o pârghie a Comisiei către fiecare stat. Cu tot respectul, e posibil ca, după mine, să vină un premier iresponsabil cum a mai avut România şi atunci oamenii şi-au luat o asigurare şi e o asigurare pe care ne-o luăm şi noi, românii, faţă de iresponsabilii care au dus deficitul României la 9,2%. Dacă am avut astfel de exemple, cu premieri care au dus deficitul României la 9,2%, nu-i normal ca şi noi, românii, să ne asigurăm că nu se va întâmpla lucrul ăsta?”, a explicat Marcel Ciolacu.

El a completat că proiectul a fost convenit cu Banca Mondială şi Comisia Europeană, informează AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare