sursa foto:  Bugetul.ro, Lidl

Milioane de români greșesc în cazul Lidl. Până și Florin Dumitrescu a avut de suferit din cauza erorii

Lidl este unul dintre supermarketurile de unde românii își fac cumpărăturile zilnice. Unul dintre motivele pentru care clienții calcă pragul magazinului ar fi prețurile mici, iar un al doilea ar fi reprezentat de calitatea produselor. 

Lidl este unul dintre cele mai de succes supermarket-uri unde poți să-ți faci cumpărături mari pe bani puțini. Însă, nu despre asta e vorba, ci despre cum pronunțăm, de fapt, numele supermarketului. Un bucătar celebru a mărturisit cum se pronunță corect acest cuvânt. Invitat în cadrul unui podcast, Chef Florin Dumitrescu a spus cum se pronunță corect numele magazinului, Lidl. Nici Chef-ul nu știa cum se pronunță numele, acesta declarând în cadrul unui podcast că îi spune supermarketului, ”Lidăl”, așa cum aproape toți românii îi spun. Celebrul bucătar spune că după ce a semnat contractul de publicitate cu magazinul, iar oamenii l-au auzit cum rostește numele supermarketului, un român i-a atras atenția și l-a corectat imediat pe, spunându-i că Lidl se pronunță exact cum se și scrie.

„Pe mine m-au certat în prima filmare. În 2015 când am semnat eu cu Lidl, eu ziceam „Lidăl”. Atunci când trebuia să filmăm reclama, eu așa pronunțam. Polonezii nu înțelegeau, dar era un domn român acolo care mi-a spus că nu știu nici măcar cum să pronunț corect. Astfel, mi-a spus că nu se zice „Lidăl”, ci „Lidl”.”, a spus Florin Dumitrescu

Citește și: Florin Dumitrescu, blocat de un restaurant din Elveția. Fostul jurat Chefi la cuțite: „Nu-mi cer scuze, ați fost nesimțiți”

Lidl în România și în lume

Primele magazine Lidl au fost inaugurate în România în anul 2011. Astăzi, sunt peste 300 de magazine în toate județele țării, care însumează aproximativ 10.000 de angajați. Povestea Lidl a început în localitatea Neckarsulm din Baden-Württemberg, din Germania. Piatra de temelie pentru expansiunea internațională Lidl a fost așezată în anii 1930, odată cu înființarea o firmă care comercializa produse alimentare în regim en gros.

„Colaborarea cu furnizorii din România este una dintre prioritățile noastre și, de aceea, includem în oferta noastră un număr din ce în ce mai mare de produse locale. Pentru că înțelegem apetitul românilor pentru produse autentice, am inclus în sortiment produse dezvoltate local, cum sunt cele din gama Cămara Noastră sau fructele și legumele de la furnizori români, disponibile în Piața Lidl”, se arată pe site-ul companiei

Vezi și: Sabotaj al Lidl România la adresa procesatorilor din țara noastră? Acuzațiile au ajuns până la Guvern

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare