sursa foto:  gandul.ro

Ministrul de Interne, Lucian Bode, despre majorările salariale din Poliția Română: Începând cu 1 iunie, pentru tot ce înseamnă drepturi salariale, solde de grad și, după rectificare, acordarea acelor sporuri

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a explicat cum se vor face majorările de venituri pentru polițiști, în baza Legii nr. 153/2017.

Astfel, potrivit șefului MAI, începând cu data de 1 iunie 2023, Lgea 153/2017 se va aplica pentru tot ceea ce înseamnă drepturi salariale, solde de grad.

După rectificare, a explicat Lucian Bode, se vor acorda și sporurile cuprinse în Legea nr. 153/2017.

Precizările făcute de șeful Internelor, Lucian Bode:

Sindicatele din Poliție au solicitat, în primul rând, aplicarea integrală a Legii 153 – lucru care se va întâmpla în prima etapă, aplicând Legea 153, începând cu 1 iunie, pentru tot ce înseamnă drepturi salariale, solde de grad și, după rectificare, acordarea acelor sporuri care sunt cuprinse și ele în Legea 153”.

Anunțul oficial al Ministerului de Interne:

„La inițiativa ministrului afacerilor interne, Lucian Nicolae Bode, a avut loc astăzi, 30 mai 2023, la sediul MAI, o întâlnire de lucru intre conducerea ministerului si reprezentanți ai sindicatelor din cadrul structurilor MAI.

Discuțiile au fost purtate pe două paliere, respectiv componenta salarială și cea referitoare la modificarea legii pensiilor militare.

Cu privire la componenta salarială s-a convenit ca, începând cu data de 1 iunie 2023, pentru soldele și salariile de funcție să fie aplicat nivelul acestora astfel cum este prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022.

Acest lucru înseamnă că soldele și salariile de funcție vor fi majorate la nivelul acestora prevăzut de lege pentru anul 2022, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie, care se plătesc în luna iulie 2023.

Referitor la indemnizații/sporuri și celelalte drepturi care compun veniturile salariale ale personalului militar și polițiștilor din cadrul MAI, s-a convenit ca acordarea acestora în integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară din acest an.

În privința legii pensiilor militare, proiect de act normativ aflat în dezbatere în Parlament, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a informat reprezentanții sindicatelor prezenți la întâlnire de faptul că va susține toate amendamentele formulate și asumate de instituțiile din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, amendamente cu care sindicatele din MAI sunt de acord.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne își reafirmă disponibilitatea la dialog cu reprezentanții sindicatelor de la nivelul structurilor ministerului pentru a găsi soluții care să poată fi aplicate pentru rezolvarea tuturor problemelor existente în sistem, de la cele legate de salarizare până la cele de ordin logistic sau de condiții de muncă”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare