sursa foto:  Eugen Dinu

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, despre programul Electric Up: ‘Peste 1.500 de beneficiari au primit finanțare’

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că peste 1.500 de beneficiari au primit finanțare prin programul Electric Up.

Potrivit lui Sebastian Burduja, beneficiarii au putut obține suport financiar pentru dezvoltarea şi implementarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibrid, dar şi finanțare pentru panouri fotovoltaice destinate producerii de energie pentru consum şi pentru livrare în sistemul energetic național.

Cele peste 1.500 de proiecte au o valoare totală de aproape 480 milioane lei.

„Peste 1500 de beneficiari au primit finanțare prin programul Electric Up. Pregătim Electric Up 2!

De acum știți refrenul meu preferat: investiții, investiții, investiții. În ultimele luni de zile am accelerat la maxim procesul de implementare a proiectelor și de finanțare a contractelor depuse în cadrul Electric Up. S-au depus eforturi susținute din partea echipei Ministerului Energiei pentru a putea definitiva dosarele de decont. Am lucrat împreună inclusiv în weekenduri pe acest program. Acum se văd rezultatele. Mulțumesc tuturor celor care și-au făcut datoria pentru a închide acest program în termenul asumat la preluarea mandatului.

Din totalul de 1839 contracte de finanțare, au fost implementate peste 1500 proiecte cu o valoare totală de aproape 480 milioane lei.

Prin programul „Electric UP” beneficiarii au putut obține suport financiar pentru dezvoltarea şi implementarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibrid, dar şi finanțare pentru panouri fotovoltaice destinate producerii de energie pentru consum şi pentru livrare în sistemul energetic național.

Deja pregătim programul Electric Up 2, pe care îl vom demara la începutul anului viitor. Vom mări capacitatea instalată și vom îmbunătăți substanțial condițiile de finanțare, venind în sprijinul nevoilor operatorilor economici”, a precizat Sebastian Burduja.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare