sursa foto:  digi24.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Companiile din România să acceseze fonduri pentru a produce și utiliza energie regenerabilă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis miercuri că a participat la Forumul Economic România – SUA: de la Securitate la Prosperitate, la sesiunea de dialog cu investitorii cu tema: ”Întărirea relațiilor economice dintre România și SUA”, unde a precizat faptul că încurajează creșterea volumului investițiilor companiilor americane în România, în domeniul energiei.

 

 

„Am transmis că încurajez creșterea volumului investițiilor companiilor americane în România, în domeniul energiei. Avem deja un parteneriat strategic consolidat în acest domeniu, prin care vom face împreună investiții masive în dezvoltarea programului nuclear civil, pentru a ne asigura independența și securitatea energetică. Prin cooperare și investiții vom reuși să îndeplinim acest obiectiv.

Totodată, am transmis că încurajez companiile din România să acceseze fonduri pentru a produce și utiliza energie regenerabilă, pentru autoconsum, iar în acest proces le vom oferi sprijinul necesar. Pentru că astfel vor scădea costurile, iar industria devine mai competitivă”, a transmis ministrul Virgil Popescu pe facebook

Parteneri de dialog au fost David Muniz Chargé d’Affaires,  Florin Spătaru – ministrul Economiei, Adrian Câciu ministrul Finanțelor, Sebastian Burduja – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Alexandru Rafila ministrul Sănătății, iar din partea sectorului privat Josephine Payne – președinte, Ford România, Marta Branska – CEO, IBM, Mihai Brana – CEO, Honeywell, Alina Negru – Director General, Emerson, Alexandra Munteanu – CEO GE Healthcare și Vasile Varvaroi CEO, Cargill. Au fost prezenți și Don Graves – Secretar Adjunct, Departamentul Comerțului Statelor Unite) și Jose W. Fernandez – Subsecretar pentru Dezvoltare Economică, Energie și Mediu, Departamentul de Stat al Statelor Unite.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare