sursa foto:  facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, vine cu vești bune: Am primit asigurări că vom avea parte de tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis vineri pe pagina sa de facebook că autorităţile din Kazahstan au dat asigurări că România va avea parte de tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol şi produse derivate.

 

 

 

Alături de Bolat Akchulakov, ministrul Energiei din Republica Kazahstan, din calitatea de co – președinți, am prezidat astăzi lucrările celei de-a 16-a sesiuni a Comisiei Interguvernamentale româno-kazahe.
În cadrul sesiunii plenare am semnat documentele prin care am căzut de acord să intensificăm relațiile bilaterale și comerciale dintre cele două state, în mai multe domenii esențiale. Vom colabora în domeniul energiei și, totodată, am primit asigurări că vom avea parte de tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol și produse derivate.
Despre cooperarea în domeniul muncii și protecției sociale a populației a comunicat colegul meu Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale”, a transmis ministrul

La discuții au mai participat, George Niculescu – secretar de stat – ministerul Energiei, Horațiu Clepan, secretar de stat, ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Adrian-George Foghiș – secretar de Stat, ministerul Transporturilor și Infrastructurii și alți specialiști.

„S-a mai discutat și despre cooperare în energie, domeniul economiei, comerțului și investițiilor, transporturilor, agriculturii, protecției mediului și în sectorul financiar.
Am transmis că țara noastră dorește să extindă cooperarea cu Kazahstanul și să acționeze pentru consolidarea relațiilor comerciale, investiționale și economice, în special prin încurajarea participării reciproce la investiții în proiecte comune și prin organizarea și atragerea companiilor în forumuri de afaceri din ambele țări, pentru promovarea climatului economic și oportunități de cooperare”, a conchis Virgil Popescu

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare