sursa foto:  opiniatimisoarei.ro

Ministrul Justiției a cerut parchetelor să confrunte interlopii și traficanții, să-i hărțuiască până la inculpare și condamnare

 Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a cerut procurorului general și șefului DIICOT să abordeze în forță clanurile de interlopi și traficanții de persoane.

 

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, susține că eficiența anchetelor în cazul traficului de persoane și crimei organizate depinde și de informațiile primite din mediul infracțional, de cooperarea DIICOT cu poliția locală și națională, cu alți parteneri interni și externi.

„Am cerut Procurorului General și Procurorului-șef DIICOT să impulsioneze și mai mult procurorii în anchetarea și inculparea fenomenului de trafic de persoane și crimă organizată. Am solicitat să abordeze acest efort cu combativitate, creativitate și foarte asertiv instituțional. Eficiența anchetelor în cazul traficului de persoane și crimei organizate depinde esențial și de informațiile primite din mediul infracțional, de cooperarea DIICOT cu poliția locală și națională, cu alți parteneri interni și externi.

Cer parchetelor să confrunte interlopii și traficanții de persoane cu toate <armele> de investigație din <dotare>, să-i hărțuiască și să îi atace procedural constant, până la inculparea și condamnarea lor”, a spus Cătălin Predoiu în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o luni cu Gabriela Scutea, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu Giorgiana Hosu, procuror-șef DIICOT.

 

Ministrul susține că anchetarea grupurilor de crimă organizată presupune mijloace de probă combinate, tehnici speciale, inclusiv ofițeri acoperiți, supraveghere audio-video, dar că nu este suficientă pentru combaterea fenomenului.

 

„Trebuie să fim conștienți că doar combaterea fenomenului de către poliție și parchete, inclusiv cele specializate, nu este suficientă pentru rezolvarea completă a problemei. E nevoie de o creștere a integrității în administrație și politică, pentru a preveni și înlătura, după caz, orice posibilă legătură dintre mediile interlope și zone din politică, administrații locale sau ale instituțiilor de stat. Este nevoie, de asemenea, de prevenție prin educație în școli, pentru a avertiza minorii și adolescenții asupra metodelor prin care lucrează traficanții și membrii crimei organizate. Se impune un război total contra lor”, a mai spus Predoiu.

Citește și:

Scandal de proporții la Poliția Capitalei: ‘E de-a dreptul ca la Miliție. Țipăm pentru că ne-am săturat de acuzații, controale, șicane și alte mizerii’

Scandal total între Raed Arafat și doctorul care solicitat să se infecteze cu coronavirus: ‘Să vă pregătiți’, ‘Iarăși mințiți?’

Medic, destăinuire șoc: ‘Omul acela nu murea în cazul în care nu erau atâtea restricții. În continuare avem pacienți pe care îi tot amânăm’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare