sursa foto:  g4media.ro

Ministrul Muncii a luat decizia! Ce se întâmplă cu salariile acestor angajați

Violeta Alexandru a anunțat într-o postare pe pagina de socializare că a inițiat o petiție în privința salariilor angajaților din DGASPC-uri.

,,M-am hotărât să inițiez Petiția pentru dreptul la salariu al angajaților din aparatul propriu al DGASPCurilor.
Petiția: Salariul Președintelui Consiliului Județean se încasează DUPĂ ce se plătesc salariile angajaților! susține revendicările salariaților din aparatul propriu al Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului adresate ordonatorului de credite care trebuie să le plătească salariile. Dacă Președintele Consiliului Județean și-a încasat salariul în această lună înseamnă că sunt bani pentru salarii. Cer să li se plătească și oamenilor salariile.
Președintele CJ a decis câți angajați să fie în aparatul administrativ al Direcției (la județ), ce salarii să aibă, ce sporuri. Cu siguranță a avut în vedere resursele prevăzute în bugetul CJ dacă, eventual, a decis creșterea salariilor pentru acest an, creșterea numărului angajaților, etc.
Salariații aparatului de la nivelul DGASPC știu prea bine de unde primesc, de ani de zile – nu de acum, salariile. Din bugetul Consiliului Județean, ordonatorul de credite. Lucrurile sunt clare.
Dacă, totuși, mai sunt necesare clarificări, voi discuta cu angajații aparatului administrativ al DGAPSC pe care conducerea CJ i-a dus în această situație limită de a nu încasa salariile pe drept cuvenite. Situația oricum nu este nouă. Primul a fost CJ Giurgiu, prin luna mai, tot înainte de campania electorală. Când am întrebat atunci public fostul Președinte al CJ dacă și-a încasat salariul s-au găsit imediat bani să li se plătească salariaților restanțele.
Dacă este nevoie să discutăm, îi rog pe salariați să fie pregătiți să îmi spună deschis, dacă e cazul, despre eventuale creșteri ale salariilor, despre sporuri (inclusiv pe perioada pandemiei dacă s-a lucrat de acasă) alocate în acest an, ca urmare a deciziei conducerii CJ. Ei știu bine unde s-au luat, dacă s-au luat, asemenea decizii.
Am încredere că mesajul meu pentru aparatul propriu al DGASPC este util. Revin cu un mesaj de clarificare și pentru situația salariaților din cadrul serviciilor sociale subordonate DGASPC. Modul de salarizare al angajaților centrelor publice de îngrijire a adulților cu dizabilități sau a copiilor este diferit de cel descris mai sus, cu referire la aparatul propriu al DGASPC. Nici acolo Ministerul Muncii nu are un rol în asigurarea fondurilor pentru salarizare dar ne trebuie claritate ca să nu se amestece lucrurile.
Am convingerea că voi avea, în acest demers, alături de mine și sindicatele. Vrem, împreună, binele oamenilor.”, a scris Violeta Alexandru în postarea de pe Facebook

Citește și:

Analiză cutremurătoare: Peste jumătate de milion de români ar putea ajunge șomeri din cauza crizei provocate de COVID-19

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi oportunități pentru cei care vor să se asigure facultativ la pensie

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare