sursa foto:  curierulnational.ro

Ministrul Muncii reacționează! ‘Ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?’

Ministrul interimar al Muncii Marius Budăi lansează un atac virulent la adresa premierului desemnat Ludovic Orban, căruia îi reproșează că nu înțelege valoarea muncii cinstite și că „are restanțe mari atât la capitolul economie cât și la capitolul istorie”. Budăi susține că o creștere a salariului minim ar reduce sărăcia și ar opri exodul românilor. „Dar domnul Orban nu știe și nici nu este interesat de aceste lucruri. Poate cineva ar trebui să-i dea un reset”, spune Budăi.

„Când ți-ai făcut ultima actualizare la sistemul de operare prin 1990 toamna, este normal că singurele puncte de reper sunt de dinainte de 1989. Când stai angajat fictiv pe la firmele unor prieteni și când ai obținut primul loc de muncă pe filiera securistică a tăticului, este firesc să nu poți înțelege valoarea muncii cinstite.

Doar că românii nu au nicio vină pentru că prim-ministrul desemnat, căci despre el este vorba, are restanțe mari atât la capitolul economie cât și la capitolul istorie. Și nu este corect să vrei să blochezi orice măsură care îi ajută pe cei peste 1,3 milioane de oameni care muncesc pe salariul minim.

Așa că o să-i dau doar două cifre legate de geografie, poate la materia asta se descurcă mai bine.

Ar trebui să știe domnul Orban că, din toate țările din lume, 195 la număr, doar în 9 nu există salariu minim. Iar din Uniunea Europeană, România încă are al treilea cel mai mic nivel al venitului minim, dar și cel mai mare nivel al emigrației forței de muncă. Domnule Orban, ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?

Creșterea salariului minim propusă de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei și reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate. Dar domnul Orban nu știe și nici nu este interesat de aceste lucruri. Poate cineva ar trebui să-i dea un reset”, scrie Marius Budăi pe Facebook.

Sorina Matei o dă în vileag pe Laura Codruța Kovesi! Mesajul primit de la fosta șefă DNA

Andrei Caramitru acuză că USR-ul a fost trădat! Lovitura încasată de la #Rezist

În miez de noapte, Sorina Matei anunță un cutremur pe scena politică! Dan Barna ar putea să facă pușcărie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare