sursa foto:  Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Chestiunea cu intratul bacteriilor și virusurilor în pereți e o poveste

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis la într-o emisiune la Prima News TV că chestiunea cu intratul bacteriilor şi virusurilor în pereţi e o poveste, acesta precizând că nu intră în pereţi şi stau acolo și că lucrul ăsta se poate rezolva.

 

 

 

Întrebat luni, într-o emisiune la Prima News, dacă este de acord cu vocile care susţin că unele spitale vechi ar trebui să fie demolate, pentru că nu mai pot fi folosite în siguranţă clădirile, din cauza riscului de infecţii nosocomiale, ministrul Sănătăţii a afirmat că acesta este cazul unora dintre spitale.

”În unele situaţii da, în alte situaţii nu. Am văzut clădiri vechi reabilitate perfect – la Bistriţa, la Strehaia, spre exemplu, am găsit clădiri vechi, dar reabilitate perfect – asta înseamnă practic o reconstrucţie şi schimbarea integrală a instalaţiilor sanitare sau a altor instalaţii care le fac compatibile cu nevoile din acest moment. Altele, sigur, mai ales construcţii foarte mari, greu de reabilitat, ar trebui înlocuite în totalitate cu altele noi.

Cred că acele clădiri care sunt mai mici, modulabile, se pot reabilita. Chestiunea cu intratul bacteriilor şi virusurilor în pereţi e o poveste. Nu intră în pereţi şi stau acolo, lucrul ăsta se poate rezolva. Problema cea mai mare este la nivelul instalaţiilor sanitare care, într-adevăr, găzduiesc, de foarte multe ori, microorganisme şi doar schimbarea lor completă permite evitarea colonizării cu microorganisme cu potenţial patogen”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila a arătat că acele imobile în care nu mai pot funcţiona spitale pot primi alte destinaţii, nu trebuie neapărat demolate.

El a subliniat că în cazul oricărei reabilitări trebuie luată în calcul nevoia organizării de saloane ”cu cât mai puţine paturi”, eventual cu un singur pat şi cu grup sanitar propriu, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare