sursa foto:  Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Varianta actualizată a vaccinului anti-COVID va fi disponibilă în România de săptămâna viitoare

Varianta actualizată a vaccinului anti-COVID va fi disponibilă în România de săptămâna viitoare, a transmis vineri seara la Digi 24, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

 

 

 

”Nu mă îngrijorează în mod deosebit, numărul de cazuri este limitat. E greu să eviţi de multe ori o astfel de infecţie, decât dacă respecţi unele măsuri, vaccinarea fiind una dintre ele. Vă dau o informaţie în premieră, de săptămâna viitoare, cine doreşte să înceapă vaccinarea, de la prima doză, poate să o facă cu noul vaccin. Românii se pot vaccina cu noua formulă pentru prima doza, dar şi pentru rapel. La medicul de familie. Toţi medicii de familie au acces la vaccin, trebuie doar să îl solicite la Direcţia de Sănătate Publică. Pentru cei care nu au medic de familie, se vor organiza centre de vaccinare în spitale”, a declarat Rafila.

Întrebat dacă el se va vaccina, Rafila a răspuns că are de aşteptat 120 de zile, deoarece a fost recent infectat cu SARS-CoV-2.

”Eu am încercat să fac lucrul acesta, dar de Crăciun am fost infectat, am avut Covid. Există o perioadă de 120 de zile de la momentul la care treci prin boală şi nu poţi să te vaccinezi cu o doză suplimentară. Este o decizie pe care o voi lua după ce trec cele 120 de zile”, a precizat Alexandru Rafila, scrie news.ro

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare