sursa foto:  alephnews.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după accidentul din Defileul Jiului: Dacă lucrările nu au fost făcute conform legii, vinovații vor plăti

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis luni că au fost montate plase de protecţie în Defileul Jiului, făcând referire la accidentul în care un bărbat a decedat după ce un bolovan a căzut pe autoturism, precizând că dacă lucrările nu au fost făcute conform legii, vinovaţii vor plăti.

 

 

 

Sorin Grindeanu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, susţinută în judeţul Tulcea, dacă vor fi luate măsuri în urma accidentului din Defileul Jiului.

“Daţi-mi voie să transmit condoleanţe familiei şi tuturor. Ştiu că este o anchetă în desfăşurare şi n-aş vrea să intervin şi ancheta va spune şi ne va spune care sunt concluziile. Ce pot să vă spun din informările pe care mi le-au dat colegii de la CNAIR, de fapt de la DRDP Craiova, e că pe acea zonă există plasă de protecţie atâta cât permite, într-o zonă mai sus de zona cu plasă de protecţie e rezervaţia, e protejată şi ca acolo nu s-au putut face lucrări. Ancheta va da concluziile. Dacă lucrurile nu au fost făcute, conform legislaţiei şi legii, sigur că vinovaţii vor plăti”, a transmis Grindeanu.

Întrebat dacă va fi limitată circulaţia în zona respectivă până vor fi gata rezultatele anchetei, ministrul Transporturilor a răspuns: “Eu nu sunt specialist să vă spun… sau aş putea să vă spun că ar fi nevoie de plase peste tot. Nu avem această situaţie în România în acest moment. Pe Valea Jiului aştept şi eu concluziile colegilor mei de la DRDP Craiova, dincolo de ancheta oficială. Ştiu că au avut loc lucrări în acea zonă, cred că în 2019, din informaţiile pe care le am de la CNAIR, când s-au montat plase pe acea zonă. Sigur nu a putut să fie acoperită toată zona. Dacă mai e nevoie de îmbunătăţiri şi de lucrări în acea zonă, colegii, în mod sigur de la DRDP Craiova, vor transmite şi vom arunca banii necesari”.

Un grav accident rutier s-a produs, duminică după amiază, pe drumul naţional 66, în Defileul Jiului, unde un bolovan desprins de pe un versant a căzut peste un autoturism şi a trecut prin parbriz. Echipe de salvatori din două judeţe au intervenit la faţa locului şi l-au scos pe şofer din maşină, acesta a decedat, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare