sursa foto:  pariori.ro

Mircea Badea explodează din nou! Dacă-ți permiți să pui întrebări, ești cu rușii, ești cu corupții

Mircea Badea răbufnește din nou! De această dată, jurnalistul de la Antena 3 a vorbit despre rolul presei și obligațiile acesteia de a pune sub semnul întrebării și comunicatele oficiale.

„Când statul, indiferent ce înseamnă statul, că e vorba de procurori, că e vorba de SRI, că e vorba de președinte, când ți-a spus ceva, tu trebuie să încuvințezi întocmai și la timp. Presa de bine, constructivă, europeană, trebuie să fie o stenografă a comunicatelor oficiale, deci un copy paste de comunicate oficiale. Într-o lume normală, în niciun caz în această țară, presa are rolul de a pune întrebări, adică altfel nu ar fi nevoie de presă.

Datoria presei nu e să fie stenografa puterii, ci să pună întrebări, să pună la îndoială. Și unul dintre cele mai tari exemple în acest sens este ce s-a întâmplat în SUA, când s-a dus Administrația Bush peste Irak spunând că au arme de distrugere în masă. Aveau și tot felul de argumente și beneficiau de sprijinul presei. Zicea media de la New York Times, de la Washington Post, că e nenorocire, că trebuie să intre că nu se mai poate. A fost un deranj mondial la vremea aceea. Și erau doar unii, un ziar care spunea că ei nu văd nicio dovadă că ăla face arme nucleare. Evident că n-au găsit nimic, după cum bine știm. New York Times și-a cerut scuze cititorilor pentru felul în care a tratat subiectul și pentru faptul că a fost avocatul unui război, mulțumindu-se cu comunicate oficiale. În România, dacă-ți permiți să pui întrebări, ești cu rușii, ești cu corupții, toate clișeele astea”, a spus Mircea Badea.

Citește și

Vești uriașe pentru angajați! Veți primi un nou ajutor financiar

EXCLUSIV Remus Rădoi a dat o lovitură de senzație! Omul de afaceri a rupt norma

Vești proaste pentru angajați! Pentru ce veți fi taxați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare