sursa foto:  click.ro

Monica Macovei, lovitură neașteptată pentru Kovesi! Declarații tranșante ale fostului ministru al Justiției

Fost ministru al Justiției între anii 2004 – 2007, Monica Macovei, și-a conturat de-a lungul anilor un profil de mare luptătoare împotriva corupției. De altfel, aceasta s-a grăbit să critice orice fel de inițiativă legislativă în acest domeniu, chiar dacă s-a contrazis pe ea însăși. Nu de puține ori ea s-a grăbit să-și desființeze propriile propuneri și inițiative, ridicând multe semne de întrebare cu privire la corectitudinea ei.

Un filmuleț cu declarațiile ei din urmă cu mai mulți ani a devenit viral. Aceasta subliniază că procurorii și judecătorii sunt diferiți și că procurorii sunt subordonați Ministrului Justiției. Mai mult, ea spune că aceștia trebuie revocați dacă fac erori ca manageri, de exemplu când își aleg procurorii din echipă sau când nu gestionează corect bugete.

Actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader a spus practic același lucru, în contextul revocării Laurei Codruța Kovesi. Astăzi, Macovei iese public și se contrazice pe ea însăși, astfel că nimeni nu mai știe când vorbește serios sau când minte. Conform declarațiilor ei de atunci, pare că ar susține demiterea actualului șef al DNA.

“Procedurile prin care am cerut revocarea unor procurori şefi sau am propus numirea altora au fost transparente aşa cum nu au fost niciodată până acum. Am argumentat întotdeauna de ce X trebuie revocat sau Y ar trebui numit, şi prin urmare cerinţa transparenţei şi a argumentului – cea mai importantă în astfel de propuneri de numire şi revocare – a fost îndeplinită. Aş mai face o simplă constatare – că există o diferenţă între procurori şi judecători – pentru judecători nu scrie în Constituţie că sunt sub autoritatea Ministrului Justiţieie – firesc, foarte bine! -Pentru procurori, scrie!”, a punctat Monica Macovei.

Fostul ministru a mai spus și că „motivele pentru care sunt numiţi sau revocaţi aceşti procurori la nivel de conducere sunt numai pentru eficienţă. Nu pentru că au făcut într-un dosar într-un fel sau în altul, ci pentru că nu şi-au folosit bine banii, pentru că nu şi-au repartizat bine procurorii, deci chestiuni de eficienţă şi de management”.

Vezi și Se vinde încă o bancă din România: Ce colos o va prelua

Rareș Bogdan, reacție explozivă după demisia Siminei Tănăsescu: ”Rar mi-a fost dat sa vad un bolovan si un sfertodoct mai apasat ca asta”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare