sursa foto:  mesagerulhunedorean.ro

Mutare în forță împotriva lui Traian Berbeceanu! Cine sare la gâtul său

Mutare în forță împotriva fostului șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu! Fostul comisar este chemat în fața judecătorilor.

Fostul procuror-șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, fostul procuror DIICOT Nicolae Cean și ofițerul BCCO Alba Iulia, Alin Muntean – suspendat din funcție, au deschis un proces la Judecătoria Sectorului 2 din București în care, printre altele, cer magistraților să interzică editurii Curtea Veche să mai publice cartea ”Radiografia unei mârșăvii judiciare”, precum și comercializarea acesteia, carte scoasă de fostul comisar-șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, informează newsonline.ro.

Reclamanții mai cer și retragerea publicațiilor de la operatorii economici de profil, daune de 15.000 de euro pentru fiecare reclamant și prezentarea de scuze publice de către Traian Berbeceanu.

Conform sursei citate, cererea de chemare în judecată a fost depusă pe 1 noiembrie și nu a primit până în prezent un termen de judecată.

Mureșan, Cean și Muntean reclamă faptul că în carte se folosește un limbaj suburban la adresa lor, ei acuzând că sunt insultați constant fără posibilitatea de a-și prezenta punctul de vedere.

Mai mult, cartea lansată de Traian Berbeceanu redă și o serie de mărturii dintr-un proces aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție în care reclamanții au fost trimiși în judecată de DNA pentru că l-ar fi anchetat abuziv pe Berbeceanu iar acesta, la rândul lui, a fost trimis în judecată de DIICOT pentru luare de mită și mai multe falsuri. Problema prezentării acestor declarații o reprezintă faptul că orice martor care mai trebuie audiat în dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție își poate nuanța declarațiile în funcție de ce vede că a zis o parte sau alta. De altfel, tocmai pentru a se evita acest lucru, strict tehnic, în timpul audierii unui martor ceilalți martori sunt scoși din sală pentru ca declarația lor viitoare să nu fie influențată de ce aud în sala de judecată.

Vezi și

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Greșeala comisă de Ludovic Orban

Dumitru Coarnă a bătut palma cu Marcel Vela! Promisiunea ministrului de Interne: Se aplică de la 1 ianuarie 2020

EXCLUSIV Noul ministru al Muncii desființează acuzațiile fostului ministru: ‘Ar fi și culmea. Exclus’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare