Nereguli grave au fost descoperite la ASF! Instituția confirmă!

În urma unui articol publicat în presa din România, Autoritatea de Supraveghere Financiară confirmă că în interiorul instituției există nereguli grave.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, a anunțat că președintele ASF, Nicu Marcu, a demarat încă de la începutul mandatului său o analiză riguroasă internă.

Pot confirma că actuala conducere a ASF a demarat un amplu proces de evaluare a întregii activități a Autorității dar și a subiectelor care au adus atingere credibilității ASF de-a lungul timpului.

Pot confirma și faptul că ceea ce a semnalat ziaristul de la Economica.net este adevărat.

De altfel presa a mai semnalat cu mai multe luni în urmă fel de fel de nereguli sau situații care presupun cel puțin conflicte de interese ale unor angajați ai Autorității.

Astfel de sesizări nu au surprins actuala conducere a ASF.

Lumea trebuie să știe că, în privința multor dintre aceste subiecte, chiar Președintele Autorității Nicu Marcu a dispus încă de la începutul mandatului său o analiză riguroasă internă, și tot Președintele Nicu Marcu a semnalat și solicitat organelor competente ale Parchetului analizarea activităților ASF astfel încât dacă și unde se constată încălcarea legii, cei vinovați să suporte consecințele legale firești.

Menționez că Autoritatea traversează acum un proces amplu de restructurare și de îmbunătățire a activității ei.

Hotărârea luată de Președinte este să se facă repede lumină cu privire la procedurile de lucru în reglementare, supraveghere și control în toate cele trei sectoare.

Există indicii și suspiciuni cu privire la practici incorecte, iar dacă concluziile analizelor interne solicitate în Consiliu de către Presedintele Autorității vor conduce către demonstrarea unor vinovății, atunci Președintele va dispune măsuri drastice de intrare în legalitate și de penalizare a celor găsiți vinovati”, a transmis purtătorul de cuvânt al ASF.

conomica.net a scris în premieră despre suspiciunile noii conduceri a ASF față de controalele realizate anii trecuți. Astfel, au audit al activității a arătat că exista erori neașteptate atât în documente venite dinspre cele trei sectoare supravegheate (asigurări, piața de capital și pensii private), cât și în notele emise de Direcția Juridică. ”Există suspiciuni că respectivele erori ar fi fost strecurate intenționat, pentru a da posibilitatea firmelor supravegheate și vizate de respectivele documente să conteste cu succes eventuale decizii care le-ar dezavantaja”, scrie Economica.net.

Mai mult, un angajat al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut luni, 11 ianuarie 2021, un denunț la DNA privind potențiala săvârșire a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție din partea structurilor de conducere ale ASF, potrivit HotNews.ro. Acesta acuză conducerea ASF de un posibil abuz în serviciu prin omisiunea nejustificată de a lua măsurile de control și sancționare a unor asigurători RCA rău platnici, în ciuda miilor de reclamații făcute de păgubiții RCA.

Vezi și

EXCLUSIV Bătaie pe funcțiile din Guvernul Cîțu! USR-PLUS-iștii se autopropun pentru ocuparea unor poziții-cheie!

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi detalii! Ce se întâmplă cu pensiile

EXCLUSIV De azi, polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi! Încep acțiunile de protest împotriva Guvernului Cîțu!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare