sursa foto:  moneyweek.com

Noi norme ale UE se vor aplica in Romania! Ce categorie de romani va beneficia de plati mai ieftine?

Consumatorii şi companiile  din ţările membre UE care nu fac parte din zona euro vor beneficia de plăţi transfrontaliere în euro mai ieftine începând de astăzi, tranzacţiile urmând să aibă aceleaşi comisioane cu cele aplicate plăţilor interne.

De exemplu, o familie din România, care doreşte să trimită bani în euro copilului care participă la un schimb Erasmus la Paris, nu va mai fi nevoită să suporte costuri suplimentare, deoarece de acum înainte va plăti acelaşi comision ca în cazul unei tranzacţii interne în România.

Noile norme ale UE se vor aplica în România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Polonia, şi Suedia.

„Datorită acestor noi norme, toţi cetăţenii noştri şi, de asemenea, toate societăţile noastre vor putea să efectueze plăţi transfrontaliere în euro ieftine, ceea ce reprezintă un exemplu elocvent şi concret al avantajelor reale pe care piaţa unică le poate oferi consumatorilor europeni”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv responsabil cu o economie în serviciul cetăţenilor în CE.

Comisia va monitoriza îndeaproape aplicarea acestor norme şi va colabora strâns cu autorităţile naţionale competente pentru a se asigura că normele în cauză sunt corect puse în aplicare.

Aceste norme sunt prevăzute în Regulamentul (UE) 2019/518, informeazazf.

 

Vezi si:

EXCLUSIV Ludovic Orban l-a sunat pe Dumitru Coarnă! E oficial: S-au înțeles în privința pensiilor și salariilor polițiștilor

Greu de ‘ucis’! Colonelul Paraschiv, ‘Fantoma Albă’ de la protestul din 10 august, rămâne la șefia Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare