Noile reguli anunțate de Marcel Vela pentru perioada stării de alertă. Câte persoane pot sta în aceiași încăpere

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că evenimentele personale în spații închise nu pot fi organizate cu mai mult de opt persoane, și a mai adăugat că de la 1 sau 15 iunie, situația ar putea fi reevaluată.

”Pentru a reduce riscul autoizolării pentru persoanele care intră în contact cu posibili cetăţeni care sunt  pozitivi, s-a luat această decizie ca în spaţiile închise , evenimentele personale, să nu fie  organizate cu mai mult de 8 persoane”, a explicat  Vela în cadrul sesiunii săptămânale de întrebări şi răspunsuri.

El a precizat ca de la 1 iunie, din 15 iunie, această regulă va fi reevaluată.

Ministrul a adăugat că evenimentele de familie care ţin de slujbe religioase se pot organiza cu 16 persoane, în timpul stării de urgenţă, numărul acestora fiind 8, dar că în spaţii închise limita este de 8 persoane.

”Într-un apartament situaţia este foarte riscantă din punct de vedere epidemiologic să fie mai mult de 8 persoane la o masă festivă. Aşa cum susţin specialiştii în  boli infecţioase şi în zona epidemiologică, dacă cineva este asimptomatic sau a fost contactul unei persoane devenită pozitiv, automat toţi invitaţii  intră 14 zile în izolare, după ancheta epidemiologică”, a răspuns Vela unei persoane care a întrebat când vor fi posibile evenimentele cu mai mult de 8 persoane.

Citește și:

Totul a fost o mascaradă! Încătușarea de Kaufland a fost regizată de adepții lui Gregorian Bivolaru

Noi vouchere pentru angajați! Unde le-ați putea folosi

Vechea gardă a lui Florian Coldea, mișcare în plină stare de urgență! Cum ar fi forțat mâna actualei conduceri a SRI

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare