sursa foto:  facebook

Norvegia își întărește masiv apărarea aeriană! Guvernul anunţă cea mai mare investiţie din ultimii 30 de ani

Norvegia își întărește masiv apărarea aeriană. Guvernul anunţă cea mai mare investiţie în apărarea sa aeriană din ultimii 30 de ani, fiind puși la bătaie 1,15 miliarde dolari.

 

 

 

Cele 12,5 miliarde de coroane (1,15 miliarde dolari) reprezintă cea mai mare investiţie în apărarea aeriană norvegiană din ultimii 30 de ani, a declarat premierul Jonas Gahr Store pe postul NRK.

Banii vor fi folosiţi la achiziţia de rachete NASAMS cu baza la sol cu rază scurtă, medie şi lungă, precum şi de lansatoare şi centre de control al tragerii.

„Cu această investiţie, guvernul contribuie la întărirea pregătirii noastre naţionale şi înlocuim apărarea aeriană donată Ucrainei cât mai curând posibil”, a spus Store.

Ministrul norvegian al apărării, Bjorn Arild Gram, a afirmat că Norvegia are nevoie urgentă de un sistem de apărare aeriană modern, dar a notat că cererea pe plan internaţional de astfel de sisteme este foarte mare.

„Timpii de livrare sunt mai mari decât am dori”, a spus ministrul norvegian.

De aceea, guvernul trebuie să comande acum noi sisteme şi a luat măsuri extraordinare pentru a accelera comanda, a adăugat acesta, informează AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare