sursa foto:  dcnews.ro

Nu există un blocaj! Nominalizarea de Klaus Iohannis a lui Ludovic Orban ca premier nu a creat un blocaj instituţional

Nominalizarea de către Klaus Iohannis a lui Orban ca premier nu a creat un blocaj instituţional

„Parlamentul nu a fost şi nu este împiedicat să-şi exercite prerogativa de acordare a votului de încredere (…). Nu există un blocaj la nivelul Parlamentului.

Nominalizarea de Klaus Iohannis a lui Ludovic Orban ca premier nu a creat un blocaj instituţional”, susţine reprezentanta Palatului Cotroceni.

„Scopul desemnării lui Orban ca premier este dizolvarea Parlamentului, nu rezolvarea crizei de pe scena politică. În actualul context politic, dizolvarea Parlamentului e un abuz de putere pe care Curtea Constituţională e datoare să-l sesizeze.Cer Curţii să constate conflictul între preşedinte şi Parlament şi să identifice metodele de stingere a acestuia”, a spus Titus Corlăţean, preşedintele interimar al Senatului, la şedinţa CCR.

Curtea Constituţională discută sesizarea conflictului între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcţia de premier.

Sesizarea a fost făcut de Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Titus Corlăţean, preşedinte interimar al Senatului și este analizată de CCR în aceeaşi zi în care Guvernul Orban II cere un vot de respingere pentru cabinetul său.

Șefii celor două Camere ale Parlamentului îl acuză pe șeful statului, Klaus Iohannis, că și-a exercitat discreționar atribuțiile atunci când l-a desemnat, pentru a doua oară, pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, după demiterea sa prin moțiunea de cenzură, informează antena3.ro.

 

Vezi și:EXCLUSIV Susținere totală pentru un cunoscut șef de la ANPC: Gabriela Firea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu își dau mâna

EXCLUSIV Guvernul Orban instalează un personaj controversat într-o funcție-cheie: Pagubă de 1 milion de euro

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare