sursa foto:  dreamstime.com

Nu s-a panicat! Premierul Italiei liniștește: Italia este o ţară sigură pentru călătorii şi pentru turism

Numărul cazurilor de coronavirus din Italia, cea mai afectată ţară din Europa, a ajuns miercuri la 325, fiind înregistrate 11 decese. Premierul Giuseppe Conte a declarat marți că Italia este o ţară sigură pentru călătorii și pentru turism în pofida epidemiei de coronavirus din nordul ţării.

„Italia este o ţară sigură pentru călătorii şi pentru turism, probabil mai sigură decât multe altele”, a declarat Giuseppe Conte la o conferinţă de presă.

Regiunile cele mai afectate sunt Lombardia şi Veneto, dar s-au înregistrat, de asemenea, cazuri în Alto Adigio, Toscana şi Sicilia.

Conform celor mai recente date publicate de Ministerul Turismului şi de Agenţia Naţională de Turism ENIT, turiştii străini care au vizitat Italia au petrecut în total 360 de milioane de nopţi în primele zece luni din 2019, în creştere cu 4,4% faţă de perioada similară din 2018, ei cheltuind aproximativ 40 de miliarde de euro, un avans de 6%.

„Vrem să dăm un nou rol central sectorului turismului din Italia, care contribuie cu aproape 13% la Produsul Intern Brut şi unde lucrează 4,2 milioane de persoane. Aceste date ne fac lideri europeni la turism”, a declarat luna trecută Lorenza Bonaccorsi, subsecretar de stat în Ministerul Turismului.

Conform datelor Eurostat, Spania, Franţa, Italia şi Germania sunt cele mai căutate destinaţii turistice din Uniunea Europeană, informeză digi.24.ro.

Vezi și:Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Mega-veste! Se acordă noi tipuri de concedii

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare