sursa foto:  gov.ro

Nu se mai face curățenie printre bugetari! Raluca Turcan: ‘Intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public’

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că nu dorește să decimeze sistemul public. Ba mai mult, șefa MMPS consideră că angajații trebuie stimulați, pentru a face performanță.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, și reprezentanții sindicatelor afiliate Federaţiei PUBLISIND au discutat, astăzi, despre aplicarea Legii-cadru nr. 153/2077 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, informează MMPS.

Ministrul Muncii i-a asigurat pe reprezentanții sindicali de tot sprijinul său pentru a găsi împreună soluții prin care să fie eliminate inechitățile salariale apărute de-a lungul timpului în sistemul public.

Am solicitat o analiză a inechităților din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătorești, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. Dimpotrivă, trebuie găsite soluții prin care salarizarea acestuia să fie stimulativă. Angajatul trebuie să fie stimulat pentru a face performanță.”, a spus ministrul Turcan.

Totodată, demnitarul a cerut sprjinul reprezentanților sindicali, cerându-le să facă și ei o analiză a salarizării pe fiecare sector în parte. În cadrul discuțiilor s-a decis stabilirea unor întâlniri periodice, în care să fie discutate propunerile acestora de îmbunătățire a legii salarizării angajaților din sistemul bugetar.

Vezi și

SURSE Șeful unei instituții de forță pe timp de pandemie ar putea fi zburat din funcție! Negocieri secrete cu noul ministru

Veste importantă pentru români! Ce se întâmplă cu pensia anticipată de la 1 septembrie

EXCLUSIV Bătaie pe funcțiile din Guvernul Cîțu! USR-PLUS-iștii se autopropun pentru ocuparea unor poziții-cheie!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare